Прочитај ми чланак

УЗАВРЕЛЕ ПРЕДИЗБОРНЕ СТРАСТИ НАТАША: Тужићу Вучића! ВУЧИЋ: Моју породицу нико ..

0

Изјава потпредседника СНС-а Миленка Јованова да супруга Вука Јеремића „управља целокупним нарко-тржиштем у Србији“ најтежи је инцидент у досадашњој председничкој кампањи.

Наташа Јеремић је јуче сузних очију изјавила да никада није била у контакту са наркотицима, док се премијер Александар Вучић извинио грађанима Србије и поручио да неће дозволити „нападе на породице кандидата бившег режима попут њихових напада на његову породицу“.

– Моја породица, мој брат, мој син, постали су тема највулгарнијих напада. Реагујући на то, мој колега и пријатељ Миленко Јованов направио је грдну грешку покушавајући да им узврати истом мером – казао је он.

Зорана: Користе и нерођену децу

Зорана Михајловић, председница Координационог тела за родну равноправност, казала је за „Ало!” да је свако нападање породице и искоришћавање страдале, нерођене и све рођене деце у предизборној кампањи, било да то раде мушкарци или жене, за сваку осуду.

– Као жена, грозим се да се деца, нерођена или рођена, користе у изборној кампањи и на то сам сваки пут реаговала. Тиме се шаље порука да ништа није свето и то није Србија коју градимо. Као поличарка, желим да сви актери политичког живота користе чињенице и аргументе, а не било чију породицу за скупљање политичких поена. Наш циљ је да градимо Србију у којој ће бити нулта толеранција за насиље у породици, да се боримо за услове да жене буду здраве и срећне, да се што више деце рађа и да имају срећно детињство – казала је Михајловићева.

Јеремићева супруга изјавила је, међутим, да не прихвата Вучићево извињење.

– Као грађанка Србије, не прихватам његово извињење. Треба да се стиди, јер је знао шта пише у том саопштењу – навела је и истакла да никада није била у контакту са наркотицима, као и да већ 10 година није попила ни чашу вина.

– Ми се већ 10 година боримо да добијемо бебу. И то Александар Вучић зна. Не знам шта да после свега очекујем сутра. Могу да ми подметну дрогу. Очигледно су спремни на све и то су показали саопштењем. Морамо томе да станемо на пут – навела је Јеремићева, која је у неколико наврата и заплакала и запретила да ће тужити Вучића.

Премијер Вучић је након тога оценио да су реакције на увреде на рачун Наташе Јеремић показале да су у Србији на делу „лицемерје најгоре врсте и двоструки аршини” и запитао због чега таквих реакција није било када су медији износили неистине о његовој породици.

– Да ли је требало да и ја доведем брата и његову трудну жену – запитао је.
Вучић је рекао да ће као премијер заштитити све који су угрожени и којима се прети насиљем, али да је он упутио извињење Наташи Јеремић, а да још нико није упутио извињење његовој породици.

– Ја сам (извињењем) урадио свој посао и као председник Владе и као председник странке. За то нема никаквог оправдања, али немојте да због једне изјаве заборављате хиљаде и хиљаде много горих изјава – казао је и додао да је упутио извињење у име странке, иако ништа лично није урадио, али да убудуће нико више неће смети да говори ни о чијој породици, под претњом искључења из Српске напредне странке.