УСТАШЕ: Пленковић назвао Србе агресорима, а Теслу Хрватом!

0

Хрватски премијер Андреј Пленковић данас се у Стразбуру обратио посланицима Европског парламента, а наравно главна тема биле су "српска агресија" и то да "цео свет треба захвалити Хрватској на Николи Тесли".

– Задовољство ми је и као председнику Владе Републике Хрватске говорити о будућности Европске уније. Хрватска ове године обележава пету годину чланства у ЕУ, у коју би ушли још 2004. да се нисмо морали бранити од агресије. На крају 20. века у срцу Европе били смо, нажалост, присиљени да бранимо своју слободу од војне агресије.


– Опсада и разарање Вуковара, првог европског града уништеног након Другог светског рата, бомбардовање средњовековног Дубровника, хиљаде убијених, рањених, и стотине хиљада расељених, трајно су обележили то болно раздобље – рекао је Пленковић и онда као истакнуте делове европске културне баштине, проналазака и иновација из Хрватске истакао „Николу Теслу, родом из Хрватске, без чијих изума бисмо данас овде седили у мраку“.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!