Прочитај ми чланак

Усташе из Хрватске нападају СРС

0

velika-srbija-srs

Интервју са кандидатом за народном посланика СРС др Николом Жутићем који сте имали прилике да прочитате пре неки дан, у коме он исказује став СРС према вештачкој Хрватској нацији, изазвао је буру коментара, нарочито међу Хрватима.

Прва се је огласила неоусташска Хрватска чиста странка права, и њен председник Јосип Миљак. У питању је странка која је настала 90. као покушај обнове странке у којој је својевремено Анте Павелић био секретар пре Другог светског рата.

hrvatska cista stranka prava

“Жутићева изјава да се Срби никада не ће одрећи Велике Србије на линији Карловац-Огулин-Карловац-Вировитица нас нити најмање не забрињава с обзиром да је то позната српска фантазмагорија. Таква изјава првенствено њезина аутора приказује неозбиљним политичаром и још лошијим повјесничаром, који је очито одгојен на српским митовима и који нема пуно додира са стварношћу. Нема нити најмање могућности за остварење те идеје. Домовински рат је показао да су Срби један кукавички народ који своју неспособност у свим видовима покушава надомјестити митовима о властитој супериорности и непобједивости, па од силних побједа највише славе пораз на Косову Пољу. Ако се желе мало осувременити, препоручујемо им да почну славити „Олују” или „Бљесак”.

Моју тезу о Србима најбоље потврђује сâм др. Никола Жутић у својем разговору, гдје он потпуно негира Хрвате као народ, а с друге је стране тешко оптерећен мржњом према Хрватима. Поставља се питање: чему мрзити некога или нешто што не постоји? Одговор је јасан, у недостатку властите свијести о битку српске нације, они се могу идентифицирати као Срби једино кроз негацију и мржњу према Хрватима. Народ који свој битак утврђује на таквим темељима не може се звати народом.

Др. Анте Старчевић давно је врло јасно дефинирао да су Хрвати као храст међу народима на подручју Хрватске, Србије и Босне, док су сви остали жиреви и шишке, тј. хибридне мјешавине без чврста темеља и јасне свијести. Зато су Срби с правом љубоморни на Хрвате. Разумијемо њихове фрустрације и отровне стрјелице упућене нама, али то им је узалудан посао”, рекао је Јосип Миљак у званичном саопштењу Хрватске чисте странке права поводом става СРС о крајини. Јосип Миљак је иначе из чувене усташке породице, одликован хрватски добровољац и борац за обнову НДХ.

Josip Miljak

После тога се је огласила и омладина Хрватске Страже, организације хрватских бранитеља, окупљених око крвожедног Туђмановог ратног министра унутрашњих послова, чувеног по томе што се је јавно хвалио на суду да је наређивао ликвидирање српских цивила. Изјаву у име омладине Хрватске Страже је дао њен председник Иван Бики, осведочени неонациста, љубитељ Хитлера, више пута осуђиван на краће затворске казне због антисемитизма.

Hrvatska straza

“ У сусједној Србији ускоро се одржавају парламентарни избори. Људи који у Хрватској дријемају четири или пет година, од избора до избора, навикнути су на једноличне кампање и отрцане пароле о некаквом (ваљда проеуропском) напретку и о господарству, без мало или нимало обзира за повијест, традицију, идентитет и суверенитет. Да на сличан начин не прође и политичка кампања у Србији, побринула се Српска радикална странка (СРС), која је остала вјерна и досљедна свом вођи Војиславу Шешељу. Београдски повјесничар и члан дотичне странке др. Никола Жутић подсјетио нас је на времена за која су многи наивни хрватски сународњаци са амнезијом памћења мислили да су заувијек прошла и да су заувијек иза нас.

Дотични је прогласио да је политички програм 21. стољећа његове странке успоставити будућу Велику Србију не само до култне границе Карловца и Вировитице, него чак и Истре те Жумберка, а да су хрватски градови Вуковар и Дубровник наравно стари српски градови. А ту су дакако провучене и теорије завјере о некаквој ватиканско-усташкој завјери. Младеж Хрватске страже – НС, не трошећи вријеме на покушаје доказивања неутемељености теза и заблуда др. Жутића сматрајући то и више него непотребним објашњавати хрватским држављанима, осуђује овакве и сличне великосрпске претензије према хрватском повијесном тлу читаве Републике Хрватске и Босне и Херцеговине, али још више жестоко упозорава хрватску јавност на исте !

Овакве и сличне великосрпске пријетње и провокације су стварне, оне су опипљиве, оне су присутне у свакодневном јавном животу сусједне нам Србије, која је још све само не смирена. Младеж Хрватске страже – НС заправо поздравља, цијени и подржава овакве искрене и недвосмислене србијанске изјаве, за разлику од рецимо пуно суптилнијих и подмуклијих САНУ ИИ. пројеката, и сматра их изузетно кориснима за упозоравање хрватског народа о реалној пријетњи.

Ова странка од првог надневка свог оснутка има за циљ увести у све хрватске средње школе обавезну обуку о руковању ватреним оружјем, а овакви и слични догађаји дају нам потпуно право за такав захтјев. А члановима и симпатизерима СРС-а поручујемо да слободно покушају доћи у Вуковар или Дубровник (можда помоћи влади РХ постављати ћирилићне плоче), приредити ће мо им топлу добродошлицу као и 1991. године.“ речено је у саопштењу Хрватске страже.

Интервју који је изазвао критике можете прочитати овде.

(Србин.инфо)