Прочитај ми чланак

УСТАШЕ ГА ПРОТЕРАЛЕ, А ОН НАВИЈА ЗА ХРВАТЕ! Министар у влади РСК свим срцем за …

0

Драго Ковачевић, градоначелник Книна у време злочиначке операције "Олуја" у којој је убијено 2.000, а протерано више од 250.000 Срба, из свег срца навија за Хрватску на Светском првенству у фудбалу!

Ковачевић, који је био и министар информисања у влади Републике Српске Крајине, на друштвеним мрежама славио је тријумф Хрватске против Данске, очигледно заборављајући да су Хрвати и њега протерали!

printscreen youtube

„То Манџо. Каква утакмица. За 4 минута, два гола. Добар Ребић. Јак и брз. Откриће, што се мене тиче. Уф.. Страдаше живци, али Хрвати заслужено“, написао је Ковачевић на Твитеру.

Коментаришући срамно навијање за Хрвате, Драго Ковачевић за Информер каже да је у овом случају превладао спорт и добра игра Хрвата!?

– Тачно је да сам навијао за Хрватску. У Далмацији сам се бавио спортом и играо сам фудбал. Из тог разлога сам подржао хрватску репрезентацију, јер фудбалери нису протерали Србе из Крајине, већ Фрањо Туђман и политика – објашњава Ковачевић.

На другој страни, лидер „Заветника“ Стефан Стаменковски истиче да је Ковачевић брука за српски народ и крајишнике.

– Ковачевића не тишти савест да навија за шаховницу под којом је убијено и протерано више стотина хиљада Срба. Изгледа да је попримио главну карактеристику усташа да се ничег не стиде. Ковачевић је у Србији за информативну службу ЛДП и ТВ Н1 без имало задршке окривио председника Милошевића и српски национализам за распад СРЈ. Један од узрока пада Крајине су управо такви кадрови на важним местима у тешким временима. Такви су се у јеку „Олује“ и даље заклињали у лажно братство и јединство – подвлачи Стаменковски.

Радета: Био је такав и у РСК
Функционерка СРС Вјерица Радета истиче за Информер да Ковачевићево навијање за Хрват није никакво изненађење.

– Он је такав био у РСК, а тако је наставио да се понаша и сада, иако је протеран из родног краја.