Прочитај ми чланак

УСТАЛА ЈЕ СРБИЈА: Критична маса, послат ултиматум Вучићу, следи радикализација!

0

У Београду се одржава шести протест "Србија против насиља". Пратите дешавања уживо на сајту и Јутјуб каналу Србин инфо.

Окупљање је испред Скупштине Србије, потом следи шетња скоро три километра и посета Влади, око које ће народ направити прстен и оставити поруке за представнике државе.

Организатори кажу да захтеви остају исти.

Блокадом Владе Србије вечерас је завршен шести по реду протест „Србија против насиља“, а огроман број људи поново је уздрмао диктатора Александра Вучића.

Најмање више десетина хиљада људи вечерас су послали ултиматум Вучићу: ако се не испуне сви захтеви до краја следеће недеље следи радикализација протеста!

20.55
Формиран прстен око Владе, народ узвикује „оставке, Вучићу одлази“!

20:41
Део грађана стигао до Владе, узвикују „Вучићу, одлази“ и „оставке“
Велики број грађана већ је стигао испред зграде Владе Србије, где грађани звижде и довикују „Вучићу, одлази“ и „оставке“.

Колони која пристиже до Владе се и даље не назире крај. Грађани држе упаљена светла на својим мобилним телефонима, што постаје један од заштитних знакова протеста и треба да симболизује паљење светла у Србији.

20:16
На протесту и Веља илић
На протесту је усликан и председник Нове Србије Велимир Илић.

19.38
На протесту је тренутно сигурно присутно више десетина хиљада људи, а тај број је по појединим проценама и већи.

19:36
Почела је шетња, грађани иду кроз Булевар краља Александра

Након последњег говора окупљени грађани кренули су у шетњу. Они ће преко Булевара краља Александра, доћи до Правног факултета, а онда Београдском улицом, преко Славије и Немањине улице до Владе Србије.

19.23
Глумац Маричић је изнео нови податак: ако се сви захтеви не испуне до краја следеће недеље, следе нове акције и радикализација протеста!

– На следећи протест долазимо бројнији него икада – поручио је он.

Народ узвикује „Вучићу, лопове“!

18.47
Десетине хиљада људи испред Скупштине узвикује „Вучићу, одлази“! Са бине се обраћају говорници.

18.37
Глумац Хаџи Ненад Маричић поново је одржао уводни говор.

„Зар неко мисли да ћемо будућност наше деце продати за 10.000 динара“, алудирајући на новчану помоћ мајкама коју је најавио председник Србије Александар Вучић.

18.31
Поново се окупио огроман број људи испред Скупштине! Носе се лутке у затворским оделима Александра Вучића, Ане Брнабић и Жељка Митровића!

Подсетимо, први протест „Србија против насиља“ одржан је 8. маја, а 12. маја грађани су на другом протесту блокирали мост Газела на два сата. Трећи протест одржан је 19. маја, а тада су били блокирани Газела и Бранков мост. Четврти протест одржан је 27. маја, а учесници су након шетње формирали прстен око зграде РТС-а. Током петог протеста, прошле суботе, учесници су после шетње формирали прстен око зграде Председништва.