Прочитај ми чланак

УПРКОС ЗАБРАНИ ОКУПЉАЊА ДПС позвао своје присталице на скуп 6. септембра

0

Демократска партија социјалиста (ДПС) позвала је присталице на скуп који је планиран 6. септембра на Тргу независности у Подгорици. Овај митинг присталица ДПС-а ће се одржати иако је на снази мера Националног координационог тела о забрани окупљања.

У објавама на званичним страницама партије на друштвеним мрежама се позив прати порукама „нема изговора“, „покажимо да нас има много“ и „Црна Гора пре свега“. Иста порука је и подељена и на вибер заједници ДПС-а.

Пре него што је ДПС званично послао позив на тај скуп, на друштвеним мрежама су се ширили информације о планираном окупљању уз запаљиве пратеће поруке.

Јавна окупљања су мерама Националног координационог тела ограничена на 40 особа на јавном простору, а када је у питању политички скуп – на 100 особа на отвореном јавном простору, уз обавезу поштовања физичке дистанце од најмање два метра између лица, ношење заштитних маски и дезинфекцију руку одговарајућим дезинфекционим средством.

Иначе, синоћ су лидери опозиционих коалиционих листа позвали грађане да не излазе на улице да би се спречили инциденти и поручили да свако ко то ради, ради против њихове победе. Демократска партија социјалиста претходно није одговорила на питања „Вијести“ да ли ће позвати присталице да исто ураде, односно да ли ће позвати на смиривање тензија.