Прочитај ми чланак

УПАМТИТЕ ИЗЈАВУ! Вучић о јулским протестима: Бунили се разбојници и убице!

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је данас на телевизији Прва да је током јулских протеста био шокиран тиме што су против њега, како је истакао, протестовали макрои, убице, разбојници и вишеструки повратници за тешка кривична дела.

“Био сам шокиран демонстрацијама, тобоже изазваних тиме што сам рекао да је могуће да уведемо полицијски час да би зауставили раст короне”, рекао је он, додајући да је мислио да је требало увести полицијски час.

“Било би мање мртвих. Нико други сем мене то тада није желео, ја сам рекао да не може један да буде у праву, а да сви ви не будете. Сад вам кажем – ја сам био у праву, а не сви остали. Да смо то урадили, спасили бисмо 400, 500 живота. То што неки у то време нису могли да се иживљавају по београдским сплавовима, то је друга ствар”, навео је Вучић, истичући да је против њега протестовао “најгори део друштва”. Он је поменуо да је један младић постао “звезда протеста”, иако је реч о особи која је кршила закон.

“Ја сам тада гледао и нисам могао да верујем да су апсолутно најгорим, од макроа за проститке, вишеструких повратника за тешка кривична дела, убица, разбојника, дозвољавали да јавно дају изјаве и да су они постали звезде протеста. Има неки младић и неки који ми је држао предавање на РТС-у какав сам кретен. Гледао сам људе који нападају Скупштину, али нисам схватао шта је смисао и циљ. Никада нисам разумео људе који су неодговорни и који знају да неће добити поверење народа. Они који на то рачунају непогрешиво раде против интереса државе”, рекао је Вучић.