Прочитај ми чланак

Укинут притвор браћи Терзић за напад на фудбалског менаџера: Брутално претукли…

0

Костадин и Никша Терзић, синови генералног директора ФК "Црвена звезда" Звездана Терзића, који су били у притвору због пребијања фудбалског менаџера Уроша Јанковића, пуштени су на слободу, сазнаје Нова.рс.

Оштећени фудбалски менаџер требало је да буде саслушан у уторак, али се није појавио. Ново саслушање било је заказано за јуче, али се Јанковић поново није појавио. Сем Јанковића, још увек није саслушан ни фудбалер Адам Марушић, који је кобне вечери био у друштву Јанковића.

Како сазнајемо, Терзићима је укинут притвор јуче.

„Судија за претходни поступак Другог основног суда у Београду је дана 16.11.2023. године, донео решење којим је као неоснован одбијен предлог Другог основног јавног тужилаштва у Београду да се према окривљенима Н.Т, К.Т и Л.К продужи притвор и према окривљенима Н.Т, К.Т и Л.К је укинуо притвор и одредио да се исти имају одмах пустити на слободу. Истовремено, према окривљенима Н.Т, К.Т и Л.К. одређена је мера забране прилажења, састајања или комуницирања са одређеним лицем, којом им је забрањено да прилазе, састају се или комуницирају са сведоком оштећеним У.Ј, уз упозорење да се према њима може одредити тежа мера из члана 188 ЗКП – притвор, уколико прекрше изречену забрану. Окривљенима Н.Т, К.Т и Л.К на терет је стављено извршење кривичног дела Насилничко понашање из члана 344 став 1 Кривичног законика и кривично дело Тешка телесна повреда из члана 121 став 1 Кривичног законика. Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Другог основног суда у Београду, у року од три дана од пријема решења“, наводи се у саопштењу Другог основног суда у Београду.

Подсетимо, браћа Костадин и Никша Терзић су заједно са Луком Куртовићем, власником „Нане“, 17. октобра претукли фудбалског менаџера Уроша Јанковића.

Напад се догодио испред једног ресторана на Вождовцу.

Ухапшени Никша Терзић агент БИА

Иначе, један од ухапшених Терзића, Никша, запослен је у Безбедносно-информативној агенцији (БИА), док другом, Костадину, није страно кршење закона.

Костадин је пре неколико година привођен у Црној Гори, због напада на чувара градилишта.