Прочитај ми чланак

УДБА циркус: Вучић сад разматра Дачића за новог премијера?

0

Премијерка Ана Брнабић данима говори да је спремна да поднесе оставку, а уколико се то заиста и догоди, у оптицају за њеног наследника је министар спољних послова и лидер СПС Ивица Дачић.

Да ли ће то тако и да буде можда ћемо сазнати већ вечерас, када ће се јавности обратити председник Србије Александар Вучић и Ана Брнабић.

Вучић и Дачић су иначе јуче имали састанак, који је председник СПС оценио као “веома добар”. Обојица су информацију о том сусрету поделили на Инстаграму.

„Народно јединство и политичка стабилност су најважнији национални и државни интерес. Веома добар разговор са председником Александром Вучићем“, написао је Дачић на Инстаграму.

Вучић је навео да је имао разговор са лидером СПС “о будућности Србије, заједничким плановима, програмима и мерама”.

„Сутра увече представићемо део онога на чему напорно радимо већ недељама“, навео је он.

Није искључено ни да владајућа већина донесе одлуку о ванредним изборима, али према нашим информацијама, реконструкција Владе је у овом тренутку реалнија опција.

Спекулише се и да би Дачићев долазак на чело Владе послужио и као добар аргумент за улазак у Вучићев “Покрет за народ и државу”, будући да је део социјалиста против уласка у ту организацију.

Иначе, раније је најављено да ће председник Србије у четвртак бити присутан на седници Владе на којој ће бити донете “веома важне, стратешке одлуке које ће одредити будућност државе”.