Прочитај ми чланак

УДАРАЈУ ОПОЗИЦИЈУ ПО ЏЕПУ ЈЕР „МНОГО ПРИЧАЈУ“: Казне за Обрадовића, Нога и Мирчића

0

Aдминистративни одбор Скупштине Србије изрекао је данас новчане казне за три посланика опозиције због опомена које су добили на седницама парламента.

Са 20 одсто плате, односно 13.658 динара кажњен је посланик и председник покрета Двери Бошка Обрадовића, док су посланици Двери Срђан Ного и Српске радикалне странке Милорад Мирчић кажњени са по 10 одсто плате, односно 6.829 динара.

Ного је рекао да се Дверима често ускраћује право да имају другачији став и да се посланици не могу кажњавати због различитог става.

„Част је и мени и Обрадовићу што смо кажњени“, казао је Ного.

Посланица покрета Доста је било Бранка Стаменковић рекла је најавила  да ће гласати за изрицање казне Мрчићу због неприкладног коментара о хаљини министарке Зоране Михајловић. 

„Тако нечему нема места у Cкупштини. Тешко је наговорити паметне жене да уђу у политику, када посланици тако коментаришу. Мирчић мора да буде свестан да постоји директна веза између непримерних коментара о хаљини и насиља над женама“, рекла је Бранка Стаменковић и додала да за друге две казне неће гласати.

Мирчић је рекао да је глупо говорити човеку који има две ћерке да има нешто против жена.

Посланик Демократске странке Горан Ћирић рекао је да ће гласати против казни Ногу и Обрадовићу, јер се њима изриче казна због критичког става, али да ту није било увредљивих тонова, нити личних дискредитација.

Ћирић је рекао да ће гласати за казну Мирчића јер на тај начин показује став према грађанки Зорани Михајловић и да се личне дискредитације не смеју толерисати.