Прочитај ми чланак

Удар на државу: Мафија наредила праћење Вучића!

0

Пре три дана издат налог да се отпочне с прислушкивањем првог потпредседника Владе. „На мерама“ и Николић

Београд – Удар на вицепремијера!

Налог за прислушкивање разговора првог потпредседника Владе и министра одбране Александра Вучића издат је пре три дана.

Вучића је БИА информисала да је пре три дана део МУП издао налог да му се прислушкује телефон, док председника Србије Томислава Николића прислушкују већ дуже време. Налог за прислушкивање Вучића издат је по захтеву мафијашких кругова, а уз помоћ некога из врха полиције. Због узнемирености, Вучићу је појачано обезбеђење.

Према нашим информацијама, Тужилаштво већ спроводи опсежну истрагу о људима који су издали налог, а циљ оних који прислушкују је да се на овај начин дође до поверљивих информација.

Не престаје борба против криминала

– Борба против криминала и корупције је бескомпромисна и тога сви постају свесни.

Наравно да поједини криминалци желе да на овај начин дођу до информација ко ће следећи бити ухапшен или на ком предмету се ради – каже наш извор и додаје:

– Који им је крајњи циљ, може само да се претпостави. Желе по сваку цену да спрече Вучића у борби против криминала, не бирају средства.

Да се ради о озбиљном, безбедносном питању, потврдио је и председник Србије Томислав Николић. Он је у среду, гостујући на РТС, изјавио да су он и лидер СНС Александар Вучић прислушкивани. Николић је најавио и опсежну истрагу.

– Ми смо упали у змијско гнездо! Ми смо упали међу људе који користе високе функције у многим службама да господаре животима. Ми смо упали међу људе који су се дрзнули да прислушкују најпре мене, а онда и Александра Вучића. То ће морати да се истражи до краја.

Тако у Србији не може да се живи. Ко је навикао да на тај начин људе контролише и да командује њиховим животима, да усмерава њихове активности, тај нека бежи главом без обзира из Србије. Од ове борбе нећемо да одустанемо – рекао је Николић. Он је нагласио да нема ништа против богатих људи.

– Ко хоће да се бави политиком, треба да оснује странку, не да се крије у сенци, да вади новац из џепа, купује душе, прислушкује, прати, узима листинге телефонских разговора, снима поруке људи по Србији. Ово мора да буде огромна акција, биће обухваћени многи људи. Знали су шта раде, што се сад чешу по глави – рекао је Николић.

Момир Стојановић, бивши директор Војно-безбедносне агенције, истиче да је ситуација озбиљна, тим пре што се већ 15 година нико није бавио сузбијањем организованог криминала и корупције у обиму у којем то ради Вучић.

Угрожена безбедност кључног човека

– Врло је могуће да се спрема атентат на Вучића. У најмању руку ово је упозорење, јер они који су олако опљачкали државу и стекли огроман капитал неће га се лако одрећи.

Спремни су на све, па и да унајме људе за разне прљаве послове и угрозе живот и безбедност кључног човека у борби против организованог криминала и корупције – рекао је за Курир Стојановић, који се нада да је Вучић ипак обезбеђен, тако да нису могућа изненађења.

Он додаје да прислушкивање Вучића значи да у обавештајно-безбедносном систему постоји озбиљан пропуст или злоупотреба и да су можда неки припадници службе подмићени.

Ко може да прислушкује
У Србији малтене свако може да прислушкује. Од око 400.000 људи који се свакодневно слушају, само 15.000 њих је на законит начин „под мерама“. Неовлашћеним надзором баве се разни државни органи, појединци, приватне компаније и агенције.

Званично, само полиција, БИА, ВОА и ВБА могу да се баве овим. Речено је јуче у врху СБПОК да они не смеју да прислушкују никога без налога тужиоца. У БИА  је речено да се неће оглашавати овим по­водом.

Јоксимовић: Истражићемо!
Јадранка Јоксимовић, шефица скупштинског Одбора за контролу служби безбедности, каже да ће се у наредном периоду бавити разматрањем извештаја агенција над којима то скупштинско тело има надзор.

– Јавност ће бити благовремено обавештена о активностима и закључцима – каже Јоксимовићева.

 

(Курир)