Прочитај ми чланак

„У ВРАЊE НЕМА ЛАГАЊЕ”: Тренер хоће да смени председника општине, тврди да има …

0

Нови сукоб у редовима напредњака, вероватно најбизарнији до сада.

Оно што није пошло за руком политичким неистомишљеницима актуелног градоначелника Врања др Слободана Миленковића из редова владајућег СНС, учинио је творац „фудбалског чуда“ Драган Антић са фудбалерима Динама.

Клуб се пласирао под руководством Антића у Суперлигу Србије, што је овом фудбалском раднику и такође члану напредњака дало још јачи ветар у леђа да се обруши на градоначелника.

– Срамота је да се господин Миленковић није сетио да честита фудбалерима на историјском успеху. Бојкотовао је и нашу прославу, а то је само круна игнорисања „пројекта“ Суперлига од његовог почетка, када нисмо добили ни динара за функционисање клуба, због чега смо организовали и протесте у Врању, рекао је Антић (на слици испод) новинарима. Он није пропустио да похвали народног посланика СНС Славишу Булатовића, као и напредњачке кадрове у ЈП Водовод, Нови Дом и директора Компаније Јумко и захвали им се на подршци.

– Срамота је да немамо стадион у Врању, па да наше суперлигашке утакмице играмо у Сурдулици или Нишу. Зна се ко је за то најодговорнији, али председник Вучић због кога сам и постао члан СНС је уз нас, истиче тренер Динама.

Извор Данаса из редова СНС признаје да је кроз најављену „диференцијацију кадрова“, дошло до одређених „подела у руководству СНС“ те да је градоначелник др Слободан Миленковић у „дефанзивној позицији“.

– Ми као најјача странка у Врању, далеко смо од било каквог раскола, а свачији рад се налази на провери па и градоначелников. Сигурно је једно, уколико до смене дође, то ће бити усаглашено са партијском централом у Београду, а неће бити потез овог или оног појединца или неке групе неистомишљеника, категоричан је један од функционера у Градском одбору СНС који је желео да остане анониман.

Уколико дође до смене Миленковића, за шта коалиција око СНС у градском парламенту има већину, на ту функцију могао би да дође као „најозбиљнији кандидат“ актуелни генерални секретар Градског одбора СНС Горан Ђорђевић, који обавља функцију директора ЈП Водовод. Врањски напредњаци ипак су свесни и чињенице да не располажу кадровским капацитетима који би у најбољој мери задовољили по профилу стручности руководећа места у јавним предузећима и установама и отуда ће морати да пажљиво повлаче потезе са кадровским променама. То још увек иде у прилог градоначелнику Миленковићу и делу његових присталица, углавном чланова Градског већа, што би могло да у наредном периоду амортизује намере људи из странке да убеде партијску централу да покрене поступак његовог разрешења. Тако је фудбалска прича из Врања постала можда и кључни „окидач“ за много жешћу „политичку утакмицу“ између самих напредњака у централној општини југа Србије. Све донекле појашњава и изјава нашег извора из овдашњег СНС.

– Сви смо свесни чињенице ко означава крај утакмице после зауставног времена, или продужетке. У нашој странци то је свима потпуно јасно, и мени, али и градоначелнику Миленковићу, закључује наш извор.

Стадион, буџет, хотел, позориште…

Поред још увек нереализованог пројекта реконструкције градског стадиона, који се финансира из ИПА фондова ЕУ, градоначелнику Врања (на слици изнад) ставља се на терет и лоше стање финансија, константно кредитно задуживање, слабо интересовање за процес продаје хотела, спорост радова на реконструкцији позоришта, „суровост“ приликом уклањања киоска у граду, кадровски проблеми у управи Врањске Бање.