Прочитај ми чланак

У сред Србије величали „Велику Албанију“ и УЧК, РУКОМЕТАШИ КАМЕНОВАНИ

0

Рукометаши Борца из Бања Луке дочекани су непријатељски у Пећи, а и пред сам меч се могло наслустити каква их атмосфера очекује. Наиме, аутобус рукометаша црвено-плавих је каменован пре сусрета.

Беса из Пећи је славила са 29:22, па је Борац завршио такмичење у другом колу ЕХФ Европа купа, а у првом сусрету су Бањалучани славили са 28:25.

Меч су обележили скандали на трибинама, али и права лудница на терену.

„Не би било поштено рећи да се домаћини нису потрудили да нам обезбиједе сигурност, али није било нимало пријатно. Већ када смо дошли речено нам је да не смијемо излазити из хотела, а све је ескалирало пред утакмицу. Рекли су нам да би било добро да путујемо аутобусом који су нам они обезбиједили, а када смо стигли пред дворану каменица је погодила прозор код кога је сједио Александар Милићевић“, навели су из Борца.

Додали су да су се са трибина чуле песме које величају УЧК и вређају Србе, те да је више од 80 одсто навијача имало мајице са заставом „Велике Албаније“.

„Један од играча је псовао мајку нашим играчима… Једноставно, атмосфера је била више него непријатељска, па смо срећни што смо без повреда дошли кући изузимајући Лукића и Кнежевића, које су ипак зарадили на терену и брзо ће се опоравити“, поручили су из Борца, а преноси Глас српске.