Прочитај ми чланак

У СРЕД ПОСТА Дачић водио руску делегацију да се клања Титовом гробу и топи чварке!

0

Први дан Божићног поста, који поштује и руски православни свет, министар спољних послова Ивица Дачић је високој делегацији Русије на челу са замеником министра спољних послова Русије, представио као "традиционални дан свињокоља" у Србији.

ФОТО: Министарство спољних послова Р. Србије

 

Први потпредседник Владе и министар спољних послова Србије Ивица Дачић је уваженог госта, заменика министра иностраних послова Русије Александра Грушка, одвео на „свињокољ“ са акцентом на топљење чварака и пуњење кобасица које су дегустирали, тврдећи да Срби СВАКЕ ГОДИНЕ баш 29. новембра (први дан Божићног поста) обавезно кољу свиње и једу најмасније ђаконије.

ФОТО: Министарство спољних послова Р. Србије

Шта више, Дачић је целу посету руске делегације посветио „оди Титу и Титовом времену“, присећао се непрекидно и током званичне вечере приређене за високе званичнике, да се 29. новембра обележавао Дан Републике који је Тито одредио као „рођење Југославије“.

Упркос чувеном Титовом ЊЕТ Русији и захлађењу односа између прозападног Тита и Русије, као и одмазди над Србима русофилима на одушевљење Западног блока, Ивица Дачић је сматрао пригодним да руску делегацију води у посету Музеја Југославије и Куће цвећа како би се поклонили гробу у којем је сахрањен Јосип Броз Тито?!

Занимљиво је и то да целокупном данашњем „перформансу у част Тита“, није присуствовао Александар Вучић (у режимским медијима познат као нови Тито), али се јутрос кратко састао са Грушковим у друштву Дачића и руских званичника.

С друге стране, руски председник Владимир Путин, који за разлику од српских званичника веома поштује православне обичаје, редовно иде у цркву, пости и причешћује се (по речима његовог духовника), сигурно неће са одобравањем слушати извештај о свињокољу у сред поста, а вероватно није био ни велики обожавалац Тита због његовог „њет“ Русију и руском утицају на Балкану.