Прочитај ми чланак

У слупаном „мекларену“ с Вучићевим кумом Николом Петровићем био почасни конзул…

0

Познати кум председника Србије Александра Вучића, Никола Петровић, слупао је недавно свој скупоцени "мекларен", а у том тренутку са бившим директором "Електромрежа Србије" био је и познати кувар и велики пријатељ шефа напредњака, Томаж Кавчич. Вучић са њим објављује фотографије, а у неколико се наврата похвалио се и да су пријатељи. Осим тога, Кавчич је и почасни конзул наше државе у Љубљани.

Велику пажњу јавности привукла је недавна саобраћајна незгода на Дедињу када је бивши директор „Електромрежа Србије“ и кум председника Александра Вучића Никола Петровић слупао скупоцени „мекларен“.

Петровић је ударио у ограду у Ужичкој улици, оборио три стуба и ударио у аутомобил „опел корса“. Том приликом повређене су две особе, а као што су камере Нова.рс забележиле, Петровић је приликом увиђаја дуго времена био у полицијском аутомобилу са капом на глави.

Осим Петровића, камере нашег портала забележиле су да је приликом удеса у аутомобилу био и познати кувар Томаж Кавчић. У питању је лични пријатељ лидера СНС Александра Вучића, са којим неретко објављује фотографије.

Једна од таквих настала је у августу 2021. године, када се Вучић на свом Инстаграму похвалио да је организовао вечеру за тадашњег премијера Северне Македоније Зорана Заева и премијера Албаније Едија Раму.

Фото: Instagram/buducnostsrbijeav

 

„Ово поред мене је Томаж Кавчич, почасни конзул Србије у Словенији. Налазимо се у његовом ресторану Земоно, свакако једном од најбољих места у региону. Пошто сам ја организатор вечере и домаћин Зорану Заеву и Едију Рами овде у Земону, уз Томијеву помоћ морам све добро да припремим, а ова мангулица у хлебу је посебан специјалитет“, написао је Вучић уз фотографију из ресторана.

Поред те фотографије, Вучић је са Кавчичем објавио још једну у којем му се као великом пријатељу захвалио на гостопримству.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

„Фантастично вече код заједничког пријатеља Томажа Кавчича. Словенија и Србија наставиће пут искреног пријатељства, а председнику Боруту Пахору велико хвала на пажњи, поштовању и гостопримству које је показао према српској делегацији“, написао је Вучић на Инстаграму.

Осим Вучићеве објаве на Инстаграму, и на званичном сајту амбасаде Србије у Љубљани наводи се да је Кавчич почасни конзул. Иако је делу јавности постао познат због фотографија са председником Вучићем, Кавчич је у свету гастрономије одавно познат.

Он је власник познатог ресторана „При Лојзету“ у Словенији, а последњих година добио је многа признања, међу којима и међународно признање – „Мишелинова“ звезда.

„Ми се трудимо да сваком јелу посветимо посебну пажњу, било да је у питању неки ретки специјалитет или неко обично јело. Мислим да управо таквим ставом постижено ефекат који прија и нама и гостима“, рекао је у једном од својих интервјуа Кавчич.

Петровић поново у центру пажње, меклареном се закуцао у ограду на Дедињу

Петровић, члан СНС, био је директор ЈП „Електромреже Србије“, а од 1. јануара 2015. обавља функцију потпредседника Привредне коморе Србије.