Прочитај ми чланак

У Скупштини сви занемели: Све ће стати – овакве мере у свету спроводи само Вучић

0

Председник покрета "Доста је било" (ДЈБ) Саша Радуловић рекао је да би најновије најаве да ће бити уведен 24-часовни полицијски час био "наставак тоталног лудила од противуставног уводјења ванредног стања до данас".

Радуловић је на конференцији за новинаре у Дому народне скупштине навео и да власт користи ванредно стање да би прикрила друге ствари јер вирус јесте непознаница зато што је нов, али да „оно што знамо је да није толико опасан“. „

„Потребно је да се заштите старије и болесне, али то се не ради тако што се цела држава затвори у кућни притвор и уништи цела привреда… Последице које ћемо имати од тога ће бити лошије пре него било која епидемија. Ниједна земља не спроводи овакве, да кажем, лудачке мере и поставља се питање зашто то ради Влада Србије“, рекао је председник ДЈБ.

Навео је да ниједна земља у свету није распустила своју скупштину, нити је у једној „извршен државни удар“ као у Србији.

„Ово је је иживљавање једног човека који хистерично застрашује грађане преко РТС и конференција за медије и храни се страхом градјана“, рекао је. Истакао је да се огроман број грађана придржава прописаних мера о држању растојања, не излазе на улицу током полицијског часа како се епидемија не би ширила, па повећан број заражених нема везе с тим.

„Чини нам се да већина заражених има везе са сезоном прикупљања потписа за изборе и потпуном неодговорношћу власти“, рекао је Радуловић и додао да је више од 140.000 градјана „навалило у происторије СНС“, где су прикупљали потписи и за СНС, али и за друге странке попут Српске радикалне странке (СРС), Србије 21, Александра Шапића, Заветника, ПОКС-а и других и тиме су градјани доведени у опасност да се заразе. Радуловић је позвао посланике да се врате у скупштинске клупе и да наставе свој посао као што сада раде свуда у свету, јер то што је урађено у Србији прекид рада скупштине није урадјено нигде.