Прочитај ми чланак

У Новом Саду почео протест СНС, ДСС и СПС „Стоп разбијању Србије“

0

 

novi-sad-dole-vojvodina

(Танјуг)
У Новом Саду, испред зграде Владе Војводине, у 17 часова почео протест „Стоп разбијању Србије“, са којег ће организатори и учесници, како је најављено, послати поруку да у Војводини нема места сепаратизму и позвати покрајинску власт да се повуче и распише ванредне изборе.

Протесту, који организује неколико удружења, прикључиће се Српска напредна странка, Демократска странка Србије, Социјалистичка партија Србије, студенти Универзитета у Новом Саду, Удружени синдикат Србије Слога, представници других организација и удружења грађана.

 

17:13 Нешто после 17 часова почео протест. Уз звуке добоша присталице СНС предвођени градоначелником Новог Сада Милошем Вучевићем, потпредседницима СНС Игором Мировићем и Гораном Кнежевићем,  лидером Покрета социјалиста Александром Вулином и функционерком СНС Мајом Гојковићем стигле су на плато испред Владе Војводине.

 

Прикључили су им се присталице социјалиста на челу са потпредседником странке Душаном Бајатовићем и челницима покрајинског СПС и ЈС.

 

На почетку колоне присталице напредњака носе транспарент „Војводина је Србија“ а иза иду добошари.

 

17:02 Испред Владе Војводине атмосфера је мирна, а са разгласа са бине се пушта музика. Грађани носе махом страначке заставе као и заставе са државним симболима Србије.

 

16:51 Са више локација у граду учесници протеста су кренули ка платоу испред Владе Војводине носећи заставе Србије, страначке заставе и транспаренте са натписима „Војводина је покрајина Србије, а не новчаник ДС“, „Хоћемо изборе“, „Пајтићу оставка“, „Хоћу посао, а не Декларацију“.

 

На Тргу Републике окупиле су се бројне присталице СНС предвођене градоначлеником Новог Сада Милошем Вучевићем, потпредседником СНС Игором Мировићем и лидером Покрета социјалиста Александром Вулином.

 

У близини седишта СПС на Тргу галерија окупили су се социјалисти предвођени председником новосадске скупштине Синишом Севићем.