Прочитај ми чланак

У „КЛИНЧУ“ ЛИГАШИ И ДВЕРЈАНИ: Ко је љотићевац, а ко издајник?

0

Реаговање на текст "Свима је јасно да Шешељ, Чанак и Чеда нису опозиција" (Данас, 25. децембра)

Узалудан је и политички бесмислен посао реаговати на јавне иступе Бошка Обрадовића о Лиги социјалдемократа Војводине, али морамо да истакнемо да је нама част да нас блати човек који је целу своју политичку каријеру посветио борби против модерне и европске Србије.

Никада нећемо моћи да сарађујемо са неким ко је рекао да: „Постоји извесна неправда према улози Димитрија ЛЈотића, Милана Недића и других Срба који су прихватили на себе терет…“

Обрадовић кроз целу своју политичку каријеру негира основна људска права и јавно се залаже за гажење људских права најразличитијих категорија у нашем друштву. Неретко је у ограничавању људских права био спреман и да се послужи насиљем.

Србија је због ратне политике деведесетих година доведена на просјачки штап, али се Обрадовић не либи да и дан-данас позове на прекрајање граница суседних држава и гласно каже: „О мила Боко, невјесто Јадрана! Нема лепшег дела Србије од Боке Которске.“

Сматрамо да је идеологија коју промовише Бошко Обрадовић омча око врата модерне Србије и зато јасно кажемо да ћемо учинити све да те идеје никада више не буду доминантне у нашем друштву.

Нажалост, данашња Европа је пуна ауторитарних десничарских популиста какав је Бошко Обрадовић. Легитимизација Двери као „демократске опције“ штетна је и политички кратковида, јер се тиме релативизује њихов дубоко антидемократски карактер и отвара простор за продор неофашистичких и ултраконзервативних идеологија и међу опозиционо настројено бирачко тело.

Напредњачком ауторитаризму не може се супротстављати дверјански, национализму и шовинизму напредњачког режима не сме бити одговор љотићевска идеологија Бошка Обрадовића.

Задатак сваког добронамерног политичког актера је да се одупре политици мржње и идеологији „крви и тла“. ЛСВ се од свог оснивања 1990. године бори против неофашистичких идеологија. „Крваве кошуље“ су најпре биле кошуље људи других националности у региону. Тек на крају смо стигли до крвавих кошуља политичких противника у Србији. Овај редослед не би смели да забораве сви они који улазе у савез са Дверима и Бошком Обрадовићем.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!