Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР Бокан: Потресне приче о страдању Срба у Хрватској и о филму о Готовини

0

Гост медијске куће „Центар” у емисији „Интервју”, коју води и уређује Дејан Петар Златановић, био је Драгослав Бокан, председник „Института за Националну стратегију”.

Тема емисија је била хрватски злочини над српским народом у 20. веку. 

У емисији је гост причао и о трагичном значају 4. августа 1995.г., дану почетка акције „Олуја” после које су Срби протерани из Далмације и Славоније, хрватском односу према усташким злочинима, српској неслози и бежању од истине о геноциду над Србима, тежини позиције у историји и свакодсневном животу православног хришћанина, Хрватима, као квази нацијом задојеном србофобијом, немачком односу према српским војницима у Првом светском рату, хрватским погрдним називима за српски народ и инквизиторском светом рату Хрвата против Срба; о стравичном усташком злочину у месту Велику Шушњар и Живку Кораћу, последњем активном војнику Српске Крајине који се борио против хрватских војника све до 2001 године… 

Бокан је изнео мишљења и о односу европских народа према злочинима и српским жрвама у Другом светском рату, лакоћи српског заборава; као и о тврдњи јеврејског научника, Гидеона Греифа, да је Јасеновац гори од Аушвица. Изнео је податке и о стравичним злочинима усташа над српском децом и православним свештеницима и монасима, ратном злочину над Србима у Сребреници за време Другог светског рата и притисцима да се не прича о злочинима над Србима у 20. веку.

Шта је још изјавио наш гост погледајте у веома интересантном интервјуу.