Прочитај ми чланак

Тужилаштво за организовани криминал испитује пријаву против Вучића и Вулина

0

Кривичну пријаву коју је Владимир Вулетић доскорашњи потпредседник ФК Партизан поднео против председника Србије Александра Вучића и првог човека МУП-а Алесандра Вулина после оптужби изнетих на конференцији за медије, Прво основно јавно тужилаштво је проследило Тужилаштву за организовани криминал, сазнаје портал Директно.

Вулетић је кривичну пријаву против Вучића и Вулина поднео 9. марта, после саслушања, у својству грађанина, у Служби за борбу против организованог криминала.

Из Првог основног јавног тужилашта тада су кратко саопштили да ће „сутра бити узете у рад“. Неколико дана касније, пријава је прослеђена Вишем јавном тужилаштву, тачније ТОК-у.

Бивши потпредседник црно-белих је кривичну пријаву против Вучића и Вулина поднео јер су „6. марта, око 22 сата, свесни свог дела и забрањености истог при чему су исто хтели после седница Савета безбедности искористили прекорачили границе својих службених овлашћења у намери да прибаве себи корист и уједно теже повреде права оштећеног“.

Наиме, Вучић је на конференцији за медије, после седнице Савета за националну безбедност на питање о Новаку Недићу, генералном секретару Владе и његовим везама са Вељком Беливуком и навијачима, уместо одговора поставио контрапитање.

– „Новак Недић мој близак сарадник? А починио је које кривично дело? Овде је реч да ви нама говорите шта је изговорило лице чије је име Владимир Вулетић, а грађани, сигуран сам, ће имати прилику да виде какве су његове везе са овим криминалним кланом. Вулетићу је са Беливуковом групом боље ишло од Недића“ – рекао је Вучић.
Вулин се на то надовезао:

– „Волео бих да је у стању да осети стид и требало би да га буде срамота. Он одлично зна због чега би требало да га буде срамота, надам се да се стиди због онога што је радио. Има једна песма коју му певају навијачи“.

Председник је тада додао да „знају сви због чега би требало да се стиди, али не смемо да говоримо још. Шта ћете, то је само један у низу“.

Вулетић је истог дана поднео и кривичну пријаву против непознатих особа из МУП Србије, из кабинета председника и Владе Србије, као и медијских кућа „Пинк“ и „Курир“ због достављања, односно објављивања података са ознаком “строго поверљиво”. Поједини медији су пренели да су пријаве поднете због објављивања у медијима аудио записа његовог телефонског разговора са осумњиченим Вељком Беливуком, у којем га назива „братом“, констатује да га „воли“, а за који Вулетић тврди да је монтиран и исечен.