Прочитај ми чланак

Туга за фотељом! Жарко Обрадовић плакао кад је смењен!

0

 

zarko-obradovic-1375431944-347363

(Курир)

 Жарко Обрадовић пао је у депресију зато што, после пет година руковођења ресором просвете, мора да напусти Немањину 11.

Обрадовићу је, како тврде његови партијски другови, нарочито тешко пала одлука премијера и лидера социјалиста Ивице Дачића да њега „пусти низ воду“, а у Влади сачува министарку здравља и потпредседницу партије Славицу Ђукић Дејановић.

– Ивица је на прекјучерашњој седници Председништва странке преломио – захвалио се Обрадовићу на досадашњем раду у Влади. Обрадовић је то тешко поднео, чак је и сузу пустио. Иако се после афере „мала матура“ много говорило о неопходности његове смене, због чега је морао да буде спреман на такав сценарио, он се изгледа ипак надао да ће преживети реконструкцију, да ће му грешке некако прогледати кроз прсте јер важи за страначког оперативца оданог Ивици – прича извор из врха СПС.

Осим смењеног Обрадовића, из Владе одлази из Милутин Мркоњић, који је сам поднео оставку.
– За разлику од Жарка, Мрка ником ништа не замера, боли га уво, и даље је супер расположен и оран за шалу – наводи извор.

Њихова другарица, потпредседница СПС и министарка здравља Славица Ђукић Дејановић изјавила је да су Обрадовић и Мркоњић дали велики допринос раду Владе у протеклих годину дана.

– Њихово превелико искуство ће добро доћи будућим министрима. Сигурно ће бити корисни у давању инструкција како даље радити. Обрадовић је професор универзитета и добро познаје високо образовање. Мркоњић је толико тога дао за коридоре, то је човек градилишта – казала је она.

Упркос позивима Жарко Обрадовић није јуче био рад или кадар да прича о својој смени и открије своје планове.

Смена Обрадовића није удар по његовом џепу јер се он одрекао министарске зараде и плату примао на Факултету за државну управу и администрацију „Мегатренд“. Он је 2011. постао ванредни професор, са платом од 265.000 динара.

 

Дејановић: Бићу немилосрдна

slavica-djukic-dejanovic2

 

Пошто је „преживела“ реконструкцију, министарка здравља Славица Ђукић Дејановић најавила је да ће убудуће бити немилосрдна.
– Бићу као министар немилосрдна тамо где људски фактор затаји, јер у здравству то не смемо дозволити – нагласила је она и додала да очекује да финансијска дисциплина буде боља у наредном периоду:
– Кад би се измирила сва дуговања за претходних неколико година, ми бисмо лакше дисали.

Социјалисти ће данас одржати седницу Главног одбора, а после прексиноћњег заседања Председништва СПС, које је једногласно подржало предлог да се изаберу нови министри саобраћаја и образовања.
– Неће бити донете никакве одлуке, разговараће се о политичкој ситуацији и циљевима који су пред нама – каже извор из СПС.