Прочитај ми чланак

ТРИБИНА О КОСОВУ И МЕТОХИЈИ У БЕОГРАДУ: Нема предаје

0

Постоји још много Срба који су спремни да бране свој народ и своју територију и који не желе да „прихвате реалност“, јер оно што нам власт приказује као реалност није ништа друго до издаја националних интереса, закључили су ученици трибине.

Градски одбор Двери Београд одржао је трибину о Косову и Метохији под називом „Нема предаје!“ у свечаној сали СО Стари град. На трибини су говорили: Зоран Радојичић, Марко Пушица, Срђан Ного, др Предраг Митровић и Ранко Ђиновић, песник и изгнаник са КиМ, аутор документарног филма „Универзум бола“.

Марко Пушица нагласио је да је Космет морално огледало српске политике. „Нема значајнијег питања српске политике од Космета. Све српске победе претворили су се у поразе на међународним конфернцијама, од стране српских политичара. На нама је да спречимо то потписивање правно-обавезујућег споразума, и урадићемо све да то спречимо.“ – истиче Пушица.

„Двери су прошле године у Скупштини предложиле Резолуцију о АП Косово и Метохија, која није стављена ни на дневни ред, а камоли на скупштинско гласање.“ подсећа Пушица, и позива све грађане да се укључе у борбу за опстанак Косова и Метохије у саставу Србије.

Народни посланик Зоран Радојичић истиче да  на КиМ имамо такве светиње и таква рудна и друга богатства да их ниједан народ не би препустио без борбе. Он је као пример навео рудне резерве, којих на Космету има 76%, док у Колубари имамо свега 15%.

Радојичић сматра да не треба да имамо страх, да треба да се организујемо, да будемо вредни, јер ћемо тако имати шансу да нешто урадимо.

Предраг Митровић је пре свега подсетио да српска војска није поражена 1999, већ да је одбранила своју земљу. „Данас ведре и облаче они који су рат преживели у подрумима и бежећи од војне обавезе. Ми немамо проблем са Албанцима на Косову, већ са Србима криминалцима и издајницима. Београдска елита ради за стране интересе, а не за интересе свог народа.“ – упозорава Митровић.

Упозорио је да се Албанци ових дана из три општине са југа (Бујановац, Прешево, Медвеђа) састају са једном тачком дневног реда, то је да се у оквиру Србије добије статус као што имају Срби на окупираном Космету.

Песник Ранко Ђиновић сматра да су САД, Велика Британија и НАТО извршили етноцид над српским народом на Косову и Метохији, киднапујући на стотине Срба. Такође је навео напад на ораховачку жупу, када је 3000 албанских терориста киднаповало и убило 72. Срба. Затим мисија КФОР-а на чије су очи отете на стотине Срба и протерано преко 200.000 Срба је својеврстан учесник етноцида.

„Желе да нас затру сатру и униште, желе да отму оно што је најсветије и највеличнаствије у Срба од кад Срби постоје.“- додаје Ђиновић. Нагласио је да има оних који ће да се боре и бране српску земљу на Косову.

Срђан Ного каже да наши непријатељи желе да нас нема, они заиста желе да нас коначно сведу на београдски пашалук. „Други непријатељ смо ми сами себи. То су сви они политичари, директори, стечајни управници, сви они који су издали због пара, издајник се не рађа, он то постаје због пара.

У свакој нашој институцији стоје странци, то је наш проблем. Када крене одговорност, тада ће све то стати, али нико за то тренутно нема петљу. Јер свако сваког има у фиоци.“ – истиче Ного. „Није окупирано само КиМ, окупирана је цела држава.“ – додаје Срђан.

После говора учесника трибине, окупљена публика је имала могућност да поставља питања, на која су им говорници одговарали. Као што и сам назив трибине каже, нема предаје!

Постоји још много Срба који су спремни да бране свој народ и своју територију и који не желе да „прихвате реалност“, јер оно што нам власт приказује као реалност није ништа друго но издаја и продаја наше територије, историје, културе и народа.

Градски одбор Двери Београд