Прочитај ми чланак

Топалко o Вучићу: Малтретира нас и застрашује, а Митровић и преваранти владају…

0

Певач Милан Топаловић Топалко изразио је у суботу незадовољство путем свог Инстаграм профила након што је емисија у којој је гостовао прекинута како би се председник Србије Александар Вучић обратио нацији. Сад у разговору за Нова.рс објашњава како се осећао након тога и какву поруку има за владајуће структуре у земљи.

Како је објаснио на свом налогу на Инстаграму, гостовао је у емисији „Шареница“ када је дошло до изненадног прекида програма.

– Једном у години дођем у емисију Шареница на РТС-у… Једном у години да отпевам пар својих песама – започео је Топалко на сторију.

– И дође човек који је 24/7 на свим телевизијама и прекине ми емисију јер има нешто важно да каже, што сам чуо једно 23453244323 пута… Није могло да сачека макар да се заврши емисија која је много лепа – наставио је певач.

– Молим вас… нека му неко каже да отвори свој канал, па ко воли и хоће да га гледа – нека гледа. И тако спасе нас остале које човек својом појавом психички малтретира и узима наше време… Боже Господе, спаси – закључио је Топалко уз фотографију председника како нешто објашњава.

Топалко сада за Нова.рс каже да је био изреволтиран и да је због тога одлучио јавно да проговори.

– Емисија је емитована, али ја сам био изреволтиран зато што ме нервира кад неко ко није пристојан, ко год да је у питању, прекине емисију која има своју традицију и коју ја гледам од кад сам мало дете био, па до данас. Ја обожавам ту емисију и уопште РТС. Прекинути емисију усред програма коју ми људи волимо да гледамо ујутру кад устанемо, док спремамо доручак, пијемо кафу и дружимо се – то је једна породична атмофера. Није она џабе најгледанија. И није она најгледанија зато што се тамо појављују политичари већ људи који завређују да буду у тој емисији, својим квалитетом и послом – рекао је певач и наставио:

– Ја годину дана нисам био на телевизији, али они су ме они молили. Да бих снимио у емисију, ишао сам у Куршумлијску бању, то је четири сата вожње, два дана сам оставио због те емисије да би неко дошао бахато усред емисије. Макар то, да када упалимо телевизор будемо спокојни, уз квалитетну емисију, желим да попијем кафу и поједем два кувана јаја за доручак, али и то мора да се прекине као да је почео рат и бомбардовање.

– То свакодневно појављивање на ударним терминима психички лоше утиче на мене и ја то не волим да гледам. Једноставно – нека отворе свој приватни канал, па нек по цео дан стављају оно што они мисле да треба да ставе. Ево, има Пинк телевизија, па је могло тамо да се преноси шта год жели. А и иначе је готово свака телевизија њихова. Хоће да претворе сваки медиј у ријалити програм, од чега се ја јежим. То је одвратно – рекао је Топалко.

Он истиче да је сваки човек који живи у овој земљи одговоран за то што уради или не уради.

– Мени је бог дао свој глас и ја сам са својим гласом и са својим послом себи живот кројио и од тога живео. Дужност је моја, као јавне личности, да кажем своје мишљење и када би свако у овој земљи рекао своје мишљење – онда би ова земља много другачија била. А не зарад својих интереса да ћутимо.

На констатацију неких који сматрају да сада неће моћи уопште да се појављује на РТС, Топалко истиче да није киван на јавни сервис.

– Ја ништа нисам замерио РТС. Они људи врхунски раде свој посао, али они се не питају. Њима само јаве сада ће бити и они људи не могу ништа да предузму, само морају да климну главом и пусте оно што им је речено. То је узурпирање.

Топалко је открио и да ли се плаши да ће му медијски простор бити ускраћен због јавне критике председника.

– Када сам први пут крочио на сцену као певач, мене су таблоди пљували са својим измишљотинама. Једном сам тужио један медиј који је написао да сам прогањао три малолетнице које не постоје. Због тога су моји родитељи психички били на самрти. Тужио сам их и добио после четири године суђења, а обештећење је било 100 хиљада динара. Не желим да ћутим и да живим у таквој земљи. Сви медији су купљени од стране људи који владају у земљи, а ко год им се супротстави и каже нешто што није по њиховом укусу – они крене да га блате. Што се мене тиче – ја сам се наживео. Имам и унуку, остварио сам се, али сам увек био на страни истине и правде. Када нешто видим увек на то укажем, па нека се ломи по мени, али неће довека.

Новинари су питали Милана Топаловића има ли поруку за председника.

– Ја за председника немам никакву поруку, имам само поруку за људе који живе у овој земљи. Када бих ја био председник државе, не бих био ријалити звезда која се 24/7 појављује на свим могућим телевизијама. Председник државе треба да ради свој посао, у складу са својим овлашћењима. И да се појави на телевизији буквално на сат времена, једном у месец дана. Зашто постоје сва министарства и људи који раде, па ваљда и они знају да раде свој посао – нека га раде. Не треба председник да буде ПР менаџер сваког министарства и да сваки дан по 16 пута изађе и прича о стварима које узгред немају ни 10 посто истине.

– Не треба да малтретира људе и застрашује свакодневним изјавама. Ко му је крив за то? Је л’ он води земљу 10 година, да ли сам ја крив за стање у земљи? Ми водзимо у рикверц 15 година. Зашто? Зато што Митровићи и сви остали муљатори и преваранти владају земљом. Ко год има квалитета, постиди се и склони у страну јер је неподобан. Подобан је онај кога је неко страначки поставио, телетабис који нема везе са својим послом. И ми очекујемо да треба да нам напредује земља? Земљом не треба да управља човек, политичар, већ систем који је направљен квалитетно и кога сви треба да се придржавају. А не један човек и једна странка.

Топалко је имао и поруку за колеге са естраде које не говоре јавно о овим проблемима.

– То иде њима на савест. Није у реду да ја ћутим, а да около себе гледам људе који једва преживљавају и немају за хлеб. Мени држава није помогла ништа, самостално сам научио да свирам и певам, али ја је волим највише. Србију не бих за три живота напустио. Није држава ни Александра Вучића ни Марка Краљевића ни Петра Пана, већ земља људи који у њој живе.