Прочитај ми чланак

Тома: Наша политика ће се показати као најбоља на свету

0

Председник Србије Томислав Николић данас је поводом Дана примирја у Првом светском рату, пожелео да се страдања никада не понове и да Срби проведу бар неколико деценија у миру, да их нико не дира и да никоме не сметају такви какви јесу.

Toma Vucic
Уверен сам само да ако будемо довољно упорни и истрајни, наша политика ће се доказати као јединствена, најбоља светска политика. Дакле, и лево и десно, и напред и назад, и исток и запад, и север и југ, и нигде само на једну страну и зато што, како каже једна афричка пословица, „немој да ме тераш да ти помогнем да некога мрзиш“ – рекао је Николић у Крагујевцу.

Казао је и да кад год се неко негде посвађа са неким, тај неко жели да и Србија буде с њим посвађана, што она неће да чини.

Николић је оценио да је време у свету веома турбулентно и да се показало да не постоји политика која ће сигрно победити.

– Народ је презасићен елитама, презасићен људима који су непрекидно ту негде и никада ништа не ураде како треба – рекао је Николић.

Према његовим речима, на изборима идуће године у земљама Европе може свашта да се доживи, али да то може да опамети људи.

– Други, већи и и озбиљнији на којима је већа одговорност, нека се узму у памет и нека мисле, кад би сви радили као Србија, мислим, да сукоба у свету више не би било – рекао је Николић.