Прочитај ми чланак

„ТИШИНА ТАМО“: Због напада на Андреја Вућића оптужено осморица жандарма

0

529054_andrej-vucic01-foto-vesna-lalic165_f

БЕОГРАД – Више јавно тужилаштво у Београду подигло је оптужницу против осморице припадника Жандармерије због напада на Андреја Вучића и Предрага Малог током Параде поноса, пише Политика.

Лист пише, позивајући се на Више јавно да је оптужница подигнута због сумње да су као саизвршиоци починили кривично дело напада на војно лице у вршењу службе у стицају са кривичним делом злостављања и мучења.

Оптуженим се на терет ставља и кривично дело злоупотребе службеног положаја.

Оптужница је подигнута против Предрага Митровића, Славка Стојановића, Драгана Савића, Далибора Ђорђевића, Златка Гигића, Бобана Лекића, Митра Милосављевића и Радета Матића.

Лист наводи да је одлуком вишег јавног тужиоца, Прво основно јавно тужилаштво у Београду одбацило кривичне пријаве које је заштитник грађана Саша Јанковић поднео против двојице припадника Војне полиције, С. С. заставника прве класе и С. Ј. старијег водника прве класе.

У тој пријави двојица припадника Управе војне полиције терете су да су се оглушила о усмена наређења и, настојећи да прођу кроз постављени кордон и уђу у простор који су штитили припадници Жандармерије, физички се сукобила са њима.

Лист пише незванично да су сви жандарми током саслушања код тужиоца остали при исказима који су дали у полицији, неколико дана после инцидента.

 

FoNet