Прочитај ми чланак

Тешке оптужбе на рачун једног од Вучићевих фаворита за премијера

0

Посланик Народне странке Борислав Новаковић навео је да је контроверзни бизнисмен Марко Босанац Боске члан СНС и лични пријатељ градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића. Он тврди да је, захваљујући блиском односу са Вучевићем, фирма Монтром, за коју наводи да је у власништву Марка Босанца, ангажована од стране управе града и јавних комуланих предузећа у пословима чија се вредност мери са преко 1.500.000.000 динара.

Новаковић се огласио поводом информације коју је јавности презентовао недељник НИН, а које се тичу блиских веза бившег начелника ПУ за Нови Сад Слободана Малишића и контроверзног бизнисмена Звонка Веселиновића, као и коруптивног уговора којим начелниковог сина стипендира фирма Марка Босанца Боскета.

„Криминалном сценом Новог Сада од доласка СНС на власт управља и оркестрира Звонко Веселиновић. Марко Босанац Боске је његова десна рука и кључан сарадник. Прање новца и куповина гласова су у Новом Саду незамисливи без личног учешћа Марка Босанца Боскета. Чињеница да је фирма Марка Босанца Боскета стипендирала сина начелника ПУ за Нови Сад Слободана Малешића, никог у Новом Саду није изненадила. Сада је потпуно јасно зашто кривична пријава, која је поднета против М. Б. Боскета за насилничко понашање на грађанским протестима од 04.12.2021 године, против ангажовања Рио Тинта – скупља прашину у фиокама новосадског тужилаштва и полиције“, истиче Новаковић у свом саопштењу.

Он наводи да је кривична пријава поднета 08.12.2021 године, са снимком инцидента, на ком се јасно види да Марко Босанац Боске шаком удара једног од демонстраната, а потом бежи са протеста.

„Очито је да полиција и тужилаштво имају налог да не поступају професионално у овом предмету. Као што „сви путеви воде у Рим“, тако у Новом Саду све криминалне активности воде према Милошу Вучевићу. Противно чињеници, да је пословна активност Звонка Веселиновића на удару финансијских санкција међународне заједнице, његова фирма Гранит Пешчар из Љига изводи радове поплочавања старог градског језгра. Реч је оповршини од 6,8 хектара, при чему је процењена вредност радова око 10 милиона евра! За толико ће Веселиновић бити богатији, а новосадски буџет сиромашнији. Обавеза државе је да ниједан буџетски динар не заврши на рачуну Веселиновићевих фирми, а не да додатно економски снаже човека, који предводи највећу криминалну организацију у овом делу Европе“, наглашава Новаковић

Он каже да се поставља питање ко уопште има професионални интегритет и знање да истражи све марифетлуке у Новом Саду.

„Садашњи начелник ПУ за Нови Сад Горан Радоњић је био први оперативац у време Малешића. Тешко да му побројане чињенице нису познате. Нажалост у Новом Саду влада криминални промискуитет, који чине врхови локалне власти, полиције, БИА, тужилаштва и бизниса. Светла су погешена и сви са свима могу“, истакао је Новаковић.