Прочитај ми чланак

Тамара Вучић и Олена Зеленска нису разговарале први пут: Среле се у Кијеву…

0

Супруга председника Србије Тамара Вучић разговарала је са првом дамом Украјине Оленом Зеленском, о успостављању мира и хуманитарној помоћи, али то није први сусрет њих две. За потребе претходног прва дама Србије снимила је и спот.

Садашњи видео разговор током кога је Тамара Вучић говорила о жељи за миром и најавила хуманитарну помоћ од два амбулантна возила, свакако није први сусрет Тамаре Вучић и Олене Зеленске.Како је прошлог лета објавила наша Амбасада у Украјини, а пренео Данас, супруга председника Србије посетила је Кијев где је учествовала на самиту првих дама и господе, одржаном 23. августа 2021.

Тај скуп организовала је Олена Зеленска, а поред Тамаре Вучић присуствовале су прве даме Летоније, Бразила, Литваније, Либана, као и „бројни стручњаци“.

На мрежама је објављен и снимак Тамаре Вучић, а у којем је она представила нашу земљу у временима пандемије, где је, између осталог, рекла и да је Србија једна од најбољих земаља у борби са епидемијом.

Спот је сниман управо за потребе поменутог самита у Кијеву. У споту се Тамара Вучић обраћа на енглеском и на српском језику, на обали реке Саве.

Носи и плетеницу на врху главе, што је препознатљив стил женске фризуре источноевропских Словена.

Тај спот више није доступан обичном претрагом друштвених мрежа и Интернета.