Прочитај ми чланак

ТАДИЋ напао КУСТУРИЦУ да лаже: Подржао бившу власт из дубине душе и свог џепа

0

Бивши председник Србије и лидер Социјалдемократске странке Борис Тадић објавио је документ којим одбацује наводе који се претходних дана објављују у медијима да је одговоран за "топљење тенкова" и "уништавање војске". Тадић каже да се ради о одлуци Владе Војислава Коштунице из 2005. године и то не о уништавању, већ о продаји војне опреме.

„О наводном уништавању војске не лажу само прононсирани лажови Вучићевић и Марић, већ и Кустурица. Само, гле чуда, то на шта се ти лажови позивају дешавало се баш у време Коштуничине владе, коју је Кустурица подржавао из дубине душе и свог џепа. Режија беде и беда режисера…“, написао је Тадић на Твитеру.

А затим приложио и фотографију документа.

„Ово је документ којим машу Вучићевић и Марић, оптужујући ме за уништавање тенкова. Дакле, ради се о одлуци Коштуничине владе из 2005. и не о уништавању, већ о продаји. Да затворимо коначно и ту већ чувену лаж о“топљењу тенкова“. Патолошким лажовима следи тужба за клевету“, истакао је Тадић и додао:

„Иначе, све ове одлуке су донете одговорно, оправдано и у складу са редовним безбедносним процедурама. Само, истине ради, оне одлуке за које ме годинама оптужују просто нисам донео ја, већ управо политички и војнички идоли оних који ме оптужују. Дакле, да апсурд буде већи, те одлуке које је донела Коштуничина влада на основу „Информације о перспективним и неперспективним борбеним возилима“, потписао је генерал Божидар Делић. Генерал који је након пензионисања био истакнути члан СРС, а потом и СНС!“, закључио је Тадић.