Прочитај ми чланак

Тадић и Чедa: Треба проширити аутономију Војводине и променити Устав Србије

0

725228

Носиоци изборне листе „Савез за бољу Србију“ Борис Тадић и Чедомир Јовановић оценили су данас су у Новом Саду да је Војводини потребна пуна уставна аутономија како би остварила све своје потенцијале.

Они су на конференцији за новинаре навели и да влада Александра Вучића није успела да пружи одржив одговор како би се осигурала европска оријентација земље и спроводјење реформи, „због чега ће ЛДП и СДС и на покрајинском нивоу наступити заједно, као озбиљна алтернатива власти“.Јовановић, који је лидер Либерално демокртаске партије, навео је да је Војводина потребна Србији и да та изборна листа не жели да води кампању која ће излоловати Војводину.

„Потребно је уставно реформисати Србију, потребно је оснажити војводјанску аутономију, потребно је учинити и Србију и Војводину стабилном, имајући у виду, пре свега, оне послове који су пред нама и околности у којима се данас налази сама земља“, истакао је он.

Тадић, који је председник Социјалдемократске странке, позвао је градјане да изађу на априлске изборе и гласају за листу СДС ЛДП, саопштила је та изборна листа.

„Градјани у Војводини треба да знају да смо се ми борили кроз читав свој политички живот за права покрајине и за права етничких заједница, то су и питања наших уверења, и наше идеологије“, изјавио је Тадић, наводи се у саопштењу.

Он је додао да градјани треба да се сете ко је мењао оно што је било погрешно у процесу централизације Србије, ко је враћао надлежности Војводини у комплексним околностима.

Тадић је подсетио и да је Устав Србије је донет у врло конкретним политичким околностима и да се таква решења доносе у складу са односом снага које владају у парламенту.

„Залагаћемо се за модерна европска решења, залагаћемо се за проширење надлежности АП Војводине, за регионализацију Србије, али ћемо се изузетно много залагати за надлежности локалних самоуправа“, закључио је председник СДС.

(Бета)