Прочитај ми чланак

ТАДИЋ ХАНУ: Да ли је Брисел 2012. честитао Николићу 5 сати ПРЕ КРАЈА ГЛАСАЊА јер..

0

Бивши председник Србије Борис Тадић је на састанку опозиције са комесаром ЕУ Јоханесом Ханом питао: Да ли је Брисел 2012. године, пет сати пре краја избора, честитао победу Томиславу Николићу зато што је очекивао да ће СНС испоручити оно што ми нисмо хтели (независно Косово прим. прев.)?

Председник Социјалдемократске странке Борис Тадић казао је и да је Хану пренео да се у Србији дешава слом демократије и да је, као пример тога како се манипулише, навео случај да председник Србије Александар Вучић покушава да јавни дијалог о разбијеној глави Борка Стефановића замени причом о разбијеном стаклу у згради Радио-телевизије Србије током демонстрација.

Тадић је казао да се у Србији тренутно све што је добро проглашава злим, а све што је зло проглашава се добрим.

„Рекао сам Хану да сам сигуран да канцеларија Представништва Европске комисије у Србији и на Балкану коју сам ја отварао са Оли Реном сигурно европским званичницима шаље реалне информације о томе шта се стварно у Србији дешава – какав је ниво криминала, повезаност власти са организованим криминалом, какав је третман опозиције, грађана који не мисле као режим Александра Вучића“, казао је Тадић.

Он је пренео да и да је Хану рекао да је занимљиво то што је из Брисела пет сати пре краја избора 2012. године дошла честитка тадашњим напредњацима, када нико није знао какав ће бити резултат избора.

„Да ли је то због тога што су очекивали да ће људи сада на власти испоручивати оно што ми нисмо хтели, јер то нису била наша уверења на Косову и Метохији, или је неки други разлог? Рекао сам да постоји могућност да ће неки европски званичници на крају свог мандата можда остати забележени као они који су учествовали у урушавању демократије у Србији“, казао је Тадић.

Тадић је казао да је Хану рекао да је ново насиље у Србије могуће, јер када се уруши демократија нема више ни економије ни сигурности за људски живот.

„Нисам добио одговор, састанак је прекинут на брзу брзину. Добили смо информацију да је Србија добродошла у ЕУ“, рекао је Тадић.

На састанку дела опозиције са Ханом присуствовали су и Небојша Зеленовић, Борко Стефановић, Вук Јеремић и Александра Јерков.