Прочитај ми чланак

Тачи: Српске структуре на северу биће распуштене

0

Taci- vadjenje organa

(Фонет)
Ратни злочинац Хашим Тачи изјавио је данас да се нада да ће наредних дана бити постигнут договор са Београдом и нагласио да одлуке неће бити лаке ни за једну страну, пренела је Радиотелевизија Косова.

„Одлуке које ће бити предузете наредних неколико дана неће бити лаке за било ког лидера и институцију. Али, ја се надам да ћемо кренути ка одлуци која отвара могућност нашим грађанима, без обзира на етничку припадност, која ће променити животе људи на боље“, рекао је ратни злочинац Тачи на седници такозване самопрокламоване „Владе Косова“.

Ратни злочинац је поновио да је положај Косова у складу са принципима и ставовима Европске уније.

Он је оценио да је последњи састанак у Бриселу био маратонски и није био лак, као и да ће у случају неуспеха, пропасти шестомесечни напори да се постигне договор у коме не би било победника, а последице ће трпети сви.

„Изузетно је важно да је ЕУ, 22 земље које су признале независност Косова и осталих пет које су у процесу признавања, била јединствена у свом ставу да подржава пуну нормализацију односа између Косова и Србије. Али, у случају неуспеха да се постигне договор неће бити победника, сви ће изгубити“, рекао је он.

Он је поновио да ће асоцијација српских општина бити у складу са Уставом и законима Косова.

„Правосудни систем ће бити јединствен, Косово ће имати полицијски систем и ланац командовања и нелегалне структуре на северу Косова биће распуштене“, закључио је ратни злочинац Тачи.