Прочитај ми чланак

Преоговори у Бриселу: Тачи претио насиљем, девета рунда завршена без договора!

0

taci poter

(Танјуг)

Ђурић је рекао да је дијалог завршен без договора због опструкције Хашима Тачија око већ предложених формулација високе представнице ЕУ Кетрин Ештон по питању полиције и отворених претњи Тачија насиљем

Премијер Србије Ивица Дачић изјавио је у среду вече да је Београд био спреман да прихвати бриселски споразум о овлашњењима заједнице српских општина, али да је Хашим Тачи то минирао везивањем тог проблема са чланством Косова у међународним организацијама, укључујући Уједињеним нацијама, што наша делегација није могла да прихвати.

За Тачијеву интерпретацију да је Србија одбила споразум, Дачић је новинарима у Бриселу рекао да је то „крајње некоректно“.

Премијер Србије је рекао да је наша делегација спремна да настави разговоре док се сва питања не реше.

Нешто иза поноћи девета рунда дијалога Београда и Приштине у Бриселу завршена је без договора, наставак је могућ, али термин није заказан, изјавио је саветник председника Србије Марко Ђурић.

Ђурић је рекао да је дијалог завршен без договора због опструкције косовског премијера Хашима Тачија око већ предложених формулација високе представнице ЕУ Кетрин Ештон по питању полиције и отворених претњи Тачија насиљем.

Ђурић је поручио да је Београд спреман да разговара, али не логиком терориста.

Према његовим речима, наставак дијалога је могућ али нови термин није заказан.