Прочитај ми чланак

СЗС: Тачијева изјава доказ да Вучић договара предају српских општина

0

Савез за Србију (СЗС) оценио је данас да је изјава председника Косова Хашима Тачија о споразуму са Београдом према којем би Косову припали Бујановац, Прешево и Медвеђа, „још један“ доказ да председник Србије Александар Вучић договара предају српских општина, а да то крије од српске јавности.

СЗС у саопштењу захтева од Вучића да хитно саопшти шта је још предмет трговине коју „тајно уговара“ и шта пише у „такозваном ‘Споразуму са Београдом’, који је према њиховој оцени „очигледно већ понуђен косовским властима“.

„Подсећамо га (Вучића) да није Србија његово двориште па да га распарчава и поклања по сопственом хиру, нити може да преговара у име свих грађана, а да од њих крије шта ставља на преговарачки сто“, пише у саопштењу.

Додаје се и да подсећају Вучића да је одрицање дела државне територије противно Уставу над којим је положио заклетву.

„Савез за Србију остаје доследан поштовању Устава Србије и Резолуције 1244 Савета безбедности, те сматра да у овим оквирима треба водити преговоре о решавању косовског питања“, закључује се у саопштењу.

Тачи је изјавио данас да ће поднети оставку или расписати референдум ако Скупштина Косова не одобри споразум са Београдом према којем би Косову припали Бујановац, Прешево и Медвеђа.

                      ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!