Прочитај ми чланак

СзС: Најгора градска власт у историји, бојкот до договора о фер изборима

0

Савез за Србију (СзС) оценио је данас да је градска власт, за годину дана од конституисања, показала да је најгора у историји Београда, наводећи да је свега трећина становника главног града подржава и то само зато што не може да чује истину колико је "неодговорна и неморална".

„Настављамо бојкот до договора власти и опозиције око фер изборних услова и док се политика у Граду не врати у оквире закона и статута“, рекао је шеф одборничке групе СзС Никола Јовановић, који је нагласио да Српска напредна странка „никад више неће победити у Београду“.

Он је на конференцији за новинаре одражаној испред Скупштине града рекао да ће „престоница бити враћена Београдјанима“ и навео да само њих 36 одсто мисли да градска власт зна шта ради док 46 одсто сматра да су њени резултати „катастрофални“.

Према речима Јовановића, то показују анкете које спроводи опозиција и потврдјене су у више наврата. „О томе говоримо у последњих месец дана, то је тренд који од Нове године иде ка томе да је све више незадовољних“, рекао је.

Говорећи о приликама у Београду, Јовановић је рекао да притисак градјана даје резултате.

„Власт коју је узурпирао Горан Весић одустала је од убиства Трга Репубулике кроз радове које је планирала, као што је заустављена и изградња гондоле на Калемегдану“, рекао је Јовановић, који је потпредседник Народне странке.

Некадашњи градоначелник Београда, актуелни одборник у Скупштини града Драган Дјилас је рекао да власт наставља да се понаша „невероватно“, тако да купује луксузне кола за своје „директоре, шефове и шефиће“.

Он је рекао да је Градско саобраћајно предузеће закључило 9. маја ове године уговор вредан 450.000 евра за оперативну употребу 32 аутомобила које ће, после пола године, моћи да купи за трећину њихове тржишне вредности тако да „ту треба додати још 150.000 -200.000 евра“.

Према његовим речима, слично је поступило и Јавно предузеће Београд пут које је недавно закључило уговор о набавци аутомобила у вредности од 25 милиона динара, без ПДВ.

„То се дешава у време кад су овако велике гужве у аутобусима, а нове Град купује тек под притиском али на сумњивим тендерима, кад нема пара за нови асфалт па су улице пуне рупа“, рекао је Дјилас, који је и председник Странке слободе и правде.

Он је, како је навео, као поруку властима цитирао шефа покрета Двери Бошка Обрадовића из неки других прилика – „па да ли сте ви нормални“.

На питање о извештају Европске комисије о напретку Србије, он је рекао је поручено оно на шта градјани шест месеци указују.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!