Прочитај ми чланак

СзС: Колегијум посланичких група није право место за дијалог власти и опозиције

0

Чланови посланичких група које су део Савеза за Србију неће учествовати у консултацијама код председнице Скупштине Србије Маје Гојковић, одлучио је СзС.

„Захтев великог народног протеста ‘Сви као један’, одржаног у суботу, 13. априла, јесте успостављање дијалога власти и опозиције о условима за одржавање поштених избора и о слободи медија, а колегијум шефова посланичких група није место на којем се води такав дијалог“, саопштено је из Савеза за Србију.

Како наводе, имајући у виду захтеве протеста и Споразум са народом који су потписали, кажу да су се „јасно обавезали на бојкот рада скупштине“, те да СзС неће учествовати на колегијуму Народне скупштине.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић позвала је раније све шефове посланичких група на консултације о даљем раду парламента. Најављујући да парламент у наредном периоду очекује и посебан закон о задуживањима у швајцарским францима, као и Тијанин закон који предвиђа доживотне казне затвора за убице и силоватеље деце и трудница и седница о Косову, Гојковић је рекла да су све то важне теме и да очекује да у расправи учествују сви посланици и додала да је парламент место за дијалог за оне који имају посланике.

                            ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!