Прочитај ми чланак

СВИ СМО МИ ЈЕДНА ПАРТИЈА: Тадићеви, Чедини и Чанкови одборници прешли у СНС

0

Сва три одборника са изборне листе „Коалиција СДС-ЛДП-ЛСДВ –Пазовачки покрет“ - Горан Јовић, Милинка Маћерак, др Миша Филип - прешли су ових дана у владајућу СНС која има 29 мандата од укупно 48 у Скупштини општине Стара Пазова.

GORAN JOVIĆ I BORIS TADIĆ

Они  су  били и кандидати на Тадићевој листи за посланике  у  Народној скупштини и  Скупштини АПВ  .

По речима Ђорђа Радиновића, председика Општине Стара Пазова и ОО СНС, прелазак  коалоције «СДП- ЛДП-ЛСВ –Пазовачки покрет « на локланом нивоу у СНС , ће допринети обједињавању напора да ова, после Сремске Митровице највећа општина у Срема са (67.000 становника), добије статус града , што је актуелно општинско руководство поставило себи као приоритетан циљ.

Горан Јовић је  као истакнути функционер ДС у периоду од 2008-2012 био председник Општине Стара Пазова, што је желео да настави и у  другом мандату у коалицији са социјалистима супростљаљујући се напредњацима 2012 . Како су социјалисти тражили место председника Општине , у чему их је подржао и тадашњи председник ОО ДС Јован Тишма, само да спречи напредњаке да дођу на власт, Јовић увређен  са неколико својих истомишљеника одборника,  углавном, из места Стара Пазова, напустио  ДС и формирао тзв Пазовачки, популаран као Покајнички покрет, подржавајући  владајућу коалицију СНС  и ушао у општинску власт.

Свесни  да имају мали број присталица  међу  бирачима на подручју целе општине, руководство Пазовачког (Покајничког) покрета  на челу са Гораном Јовићем је  уочи лањских избора  формирао коалицију СДП-ЛДП- ЛСВ, уверени  да  ће им извесна популарност коју уживају у  овдашњем бирачком телу Борис Тадић , Чеда Јовановића , а нарочито Ненад Чанака , посебно међу припданицима словачке националне мањине,  обезбедити цензус. Јовић је склопио коалицију са њима на локалном нивоу и заједно са своја два одбрника истомишљеника  ушао у Скупштину општине.

Предсеник општине и челник локалног СНС,Ђорђе Радиновић,  је неколико пута јавно манифестовао   наклоност према свом бившем колеги, отпаднику из ДС  и актуелном предснику Општинског одбора  Тадићевог СДП,  Горану Јовићу.

Иако је  приликом констутуисања општинског парламената СНС  са 29 мандата од укупно 48, могла за председника Скупштне  да изабере неког  из  својих редова, на тој функцији се по изричитој жељи челника локалних напредњака, нашао Горан Јовић, председник ОО  СДП и кандидат за народног посланика на листи те сранке. 

Јовић је за  челника локалних напредњака уливао више поверења и оданости њему лично, био му је «својији» од свих напредњачких својти.

Јер, „Сви смо ми једна партија“, као што  гласи наслов књиге успомена  Јована Веселинова Жарка,народног хероја и некадашњег највишег комуистичког функционера у Војводини.