Прочитај ми чланак

ШУТАНОВАЦ: Вучић преузео историјску улогу да отцепи Косово!

0

dragan-sutanovac-velika-650x432

У интервјуу за Балкан инфо Драган Шутановац открива многе занимљиве детаље о актуелно власти.

Зашто господин Шутановац сматра да Александар Вучић има велики рад, а мали учинак? Да ли су неке ствари у Србији лоше као за време владавине Слободана Милошевића? Зашто премијер Вучић целу нацију и регион држи под сталним притиском? Зашто се ћути о томе да је Влада Србије проглашена за једну од десет најнеефикаснијих у свету? Да ли је смањење плата и пензија противуставно?

Да ли Демократска странка може да буде тачка окупљања опозиције у Србији? Шта спречава уједињење опозиције у Србији? Који потези актуелне власти највише штете интересима Србије? Шта су биле највеће грешке Демократске странке у времену када је она била на власти? Да ли је Борис Тадић заједно са покојним Микијем Ракићем учествовао у стварању Српске напредне странке? Да ли додатно уситњавање опозиције само помаже јачању рејтинга СНС-а?

Да ли постоје слободни медији у Србији? Да ли је у питању медијска цензура од стране власти или аутоцензура самих новинара? Како је могуће да култна емисија као што је био „Утисак недеље“ буде угашена? Зашто је угашен Радио Б92? Зашто се Александар Вучић најчешће служи недемократским средствима? Ко је дозволио да у Парламенту чланови владајуће коалиције мучу, њачу, добацују и вређају припаднике опозиције? Да ли је инвазија ријалити програма на телевизијама у Србији случајност?

Зашто након шест месеци нико не одговара за аферу „хеликоптер“? Да ли би министри Братислав Гашић и Златибор Лончар морали да буду смењени? Каква је данас ситуација у Министарству одбране? Како је министар Гашић успео да постане медијски магнат? Зашто су све реформе војске заустављене? Шта је био кључни циљ велике војне параде одржане у Октобру прошле године? Да ли је том приликом дошло до прекрајања историје?

Ко је одговоран за то што грађани данас лоше живе? Да ли се нека одлука у Влади може донети без Вучићеве потврде? Каква је економска ситуација у Србији данас у поређењу са владавином Демократске странке? Да ли се неконтролисаним задуживањем код ММФ-а Србија ближи банкроту? Како обезбедити новац за функционисање државе? Које потезе треба предузети за развој Србије? Како повратити поверење страних инвеститора? Да ли је приватизација Телекома и ЕПСа добра ствар? Зашто се од целе приче о „Београду на води“ отворила само једна кафана од стране Вучићу блиских људи?

Да ли је борба против корупције садашње Владе искрена? Зашто се стално врше притисци на Демократску странку, иако за то не постоје било какви докази? Да ли је Мирослав Мишковић требао да буде жртвено јагње и доказ да се Вучић бори против корупције? Зашто је објављивање снимака сусрета Ивице Дачића и Мише Банане у медијима недопустиво? Зашто нико није обавестио Ивицу Дачића да је Родољуб Радуловић „човек са оне стране закона“? Да ли су изјаве Томислава Николића као председника Србије само разлог да нам се цео свет смеје? Зашто је Војислав Шешељ човек прошлости? Да ли су сукоби између Николића и Вучића фингирани?

Да ли је Србија признала независност Косова споразумима из Брисела? Зашто је Вучић прихватио историјску улогу да отцепи Косово? Да ли је Вучић требао да се у Сребреници извињава у име Србије или у своје лично име? Да ли је наша држава системски пришла решавању проблема азиланата? Зашто неке државе Европске уније одбијају да прихвате мигранте? Зашто људи који беже из ратног стања не желе да остану у Србији?

Да ли је за Србију боља војна неутралност или улазак у НАТО? Како је могуће да Војска Србије под командом Братислава Гашића врши војне вежбе са Русијом, иако се цео систем прави по НАТО стандарду? Да ли ће Србија ускоро бити острво окружено НАТО земљама? Да ли ће ИПАП споразум са НАТО-ом омогућити даље реформе војске Србије?

Како Вучић успева да 20% подршке претвори у натполовичну већину? Зашто СНС жели да распише изборе на којима ће бити што мања излазност? Каква политика је потребна грађанима Србије? Да ли ће Демократска странка бити ту да стане на чело промена и помогне грађанима? Да ли ће велика излазност значи пад Српске напредне странке?

Осим тога, чека Вас још много занимљивих тема у овом интервјуу.

Извор: Србин.инфо