Прочитај ми чланак

СУМЊИВО Португалци пишу: Антић пао с литице у море, извукли га, узалуд реанимација

0

Амбасадор Србије у Португалу Оливер Антић преминуо је у петак поподне након пада са литице, пишу португласки медији.

Према наводима локалног медија „Correio da Manhã“, Антић је био у радној посети општини Кашкаиш у пратњи другог дипломатског особља.

Foto:N1

Како медији пишу, он је пао са литице. Његове колеге алармирале су хитне службе у 13.20 који су, према наводима „Correio da Manhã“, успеле да извуку амбасадора из мора док је још био жив, након чега је пребачен на реанимацију.

Међутим, португаски „Observer“ пише, позивајући се на извор из Лисабонске дистриктне команде за пружање помоћи (ЦДОС), да је Антић преминуо на лицу места.

Нова.рс покушала је да добије коментар министарства спољних послова, али до објављивања овог текста нисмо успели да добијемо потврду за писање португалских медија.

МСП: Памтићемо га као врсног професора и правника оштрог ума

Подсећамо, министарство спољних послова Србије објавио је данас да је Антић преминуо од последица несрећног случаја.

„Памтићемо га као врсног професора, великог патриоту и правника оштрог ума и бритке речи. Остаће упамћени његова професионалност и освећеност као амбасадора наше земље, као и допринос унапређењу односа Србије и Португалије. Министарство саучествује у болу породице, пријатеља и колега амбасадора Антића. У уторак, 22. фебруара, од 10 до 14 часова биће отворена Књига жалости у згради МСП, Кнеза Милоша 24 (свечани улаз на углу са Немањином улицом). Биће отворена и електронска Књига жалости на адреси: [email protected]. Детаљи о датуму одржавања комеморације и сахране биће накнадно саопштени“, наводи се у саопштењу министарства.