Прочитај ми чланак

СУД РАСПИСАО ПОТЕРНИЦУ за Вучићевим мегафоном Симом Спасићем

0

Бивши политичар и заштитник грађана Саша Јанковић објавио је на свом Твитер налогу наредбу Првог основног суда у Београду о "принудном довођењу" Симе Спасића, председника Удружења породица киднапованих, убијених и несталих са простора Косова и Метохије.

Како се наводи у наредби Првог основног суда од 7. септембра текуће године, Полицијска управа за град Београд – Одељење за потраге би требало да Спасића, по проналаску, „принудно доведу“ у просторије овог суда.

Приватном тужбом Саше Јанковића из 2018. године, а која је прецизирана 2019. и потом измењена у јулу прошле године, Спасићу је стављено на терет извршење продуженог кривичног дела увреда.

Спасић је недавно поново доспео у сферу интересовања јавности када је, упркос упозорењима и интервенцији нишке полиције, наставио да прети смрћу новинарау Јужних вести Александру Станкову и, између осталог, поручио да „стране плаћенике из Јужних вести, Н1, Нова С, Данас, НИН, Време треба набити на колац“.

Сима је од градоначелнице Ниша Драгане Сотировски (клечањем се заклиње на верност темпларима) добио просторије за коришћење и одатле заводи ред и опуштено прети њеним колегама новинарима.

За наше правосуђе је очигледно већи грех увредити „службено лице“ које је у великој мери помогло Вучићу на изборима него претити смрћу новинарима…