Прочитај ми чланак

Студенти спремају масовне протесте због хашке неправде!

0

Велики протест студената Србије:

4. децембар у уторак – Београд, Нови Сад, Ниш, Крагујевац, Приштина (КМ)…

Поводом последњих одлука Хашког трибунала, под којима се у потпуности урушило и оно мало кредибилитета тог ad hoc Трибунала и пред којима су пали и право и правда, као темељи сваког судства, студенти Факултета политичких наука Универзитета у Београду позивају:

Колегинице и колеге да се у уторак, 4. децембра, придруже протесту студената Србије против одлука Хашког трибунала у случајевима Готовине, Маркача, Харадинаја и осталих.

Окупљање студената Факултета политичких наука, Безбедности, Саобраћајног факултета и Више електротехничке школе је у 10 и 30 часова испред Факултета политичких наука, одакле ће се студенти лаганом шетњом кроз град упутити до места одржавања протеста, платоа испред Дома Народне скуштине.Протест ће почети у 13 часова.

Осим студената Универзитета у Београду, у протесту ће учествовати и студенти Универзитета у Новом Саду, Универзитета у Нишу, Универзитета у Крагујевцу као и Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици, који организовано долазе у Београд, како би заједно изразили огорченост целокупног студентског тела Србије, најновијим пресудама Хашког трибунала.

С тога вас, драге колегинице и колеге, позивамо да нам се придружите у што већем броју, како бисмо заједно, на миран и достојанствен начин, какав приличи будућим носиоцима академске заједнице, исказали револтираност, изазвану овим срамним одлукама ad hoc Трибунала.

 

(facebookreporter)