Прочитај ми чланак

Стигло „пролеће“ у Црној Гори: Демонстранти кренули у јуриш ка Влади, полиција употребила сузавац

0

crna-gora-protest

ПОДГОРИЦА – На улици испред Скупштине ЦГ је око 200 окупљених грађана. Они су кренули према згради Владе, испред које је постављена заштитна ограда, пишу подгоричке Вијести. Окупљени грађани испред зграде Владе камењем гађају припаднике полиције, која је узвратила сузавцем, наводи ЦДМ.

Нешто пре 13 сати на Булевару светог Петра Цетинског, испред зграде Скупштине, окупило се око 100 грађана који су блокирали саобраћај у тој улици.

Полиција преусмерава саобраћај из Улице Станка Драгојевића према мосту Блажа Јовановића.

Окупљени узвикују „Лопови, лопови“ и траже оставке. На помен имена политичара власти и опозиције, чују се звиждуци присутних.

Протест у Подгорици организовала је Фејсбук група “Револуција у Црној Гори. Сви на улице”. Они су раније позвали грађане да изађу на улице и, попут суседа из БиХ, смене власт.

Из те неформалне групе “Вијестима” су раније казали да скуп са, како су навели, захтевом “Лопови, сиђите са власти”, неће пријављивати полицији.

“Скуп нисмо пријавили полицији јер сматрамо да су и они у канџама корупције и криминала и позивамо их да не бију свој народ него да стану уз њега”, казали су из те групе.

На скупу, како су раније најавили, неће бити говоранције и паметовања.

„Двадесет година живимо у мраку и сматрамо да је време за радикалне промене. Ми смо против „способне“ власти и неспособне опозиције“, казали су они у најави протеста, уз напомену да ће највероватније блокирати саобраћај, те да неће стати док не почну промене.

Извор: Вијести, ЦДМ