Прочитај ми чланак

Стара УДБА фора: Вучић као напао врх Црне Горе да неко помисли да нису заједно

0

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да је зграда амбасаде Црне Горе током јучерашњег протеста била заштићена.

Он је додао да црногорски премијер Душко Марковић износи ноторне неистине о том догађају, као и када каже да је угрожена независност Црне Горе.

PRINTSCREEN N1

Вучић је поручио и да Црна Гора не мора да штити независност, јер то нико не угрожава, али и да не може да узима српске светиње.

„Ми да вам угрожавамо независност нећемо, да ратујемо нећемо, да се сукобљавамо са вама нећемо. Немојте да лажете свој народ да вам је угрожена независност, ви сте ти који сте угрозили светиње које нису ваше, које не припадају ни МУП ни влади Црне Горе, него народу и српској цркви“, рекао је Вучић.

Вучић је то рекао реагујући на твит премијера Црне Горе, који је написао да се синоћ у Београду догодио „још један нецивилизацијски атак на Амбасаду ЦГ и ЦГ заставу“, да је запрепашћујући однос власти Србије и да је Црна Гора пред још једним изазовом одбране независности и слободе.

„Како је била угрожена када смо шитили амбасаду, што зна и њихов амбасадор? То са заставом није нешто за похвалу и чиме можемо да се дичимо, али како то да није била заштићена амбасада? Црногорски премијер говори ноторне неистине, али немојте да говоримо колико и шта су радили српском народу и шта раде сваког дана“, рекао је Вучић.

Истакао је да је реакција Марковића претерана и приметио да је идеја црногорског премијера можда била да пред изборе који следе уједини црногорске странке и да прикажу као свог јединог непријатеља Србију.

„Нису једанпут тако на изборима побеђивали, а ја мислим да је то неодговорно“, приметио је.

Он је навео да током јучерашњег протеста навијача Црвене звезде испред амбасаде у Кнез Михаиловој улици нико није покушао да уђе у зграду амбасаде.

„Они знају колико је снага било спремно да сачува ту зграду и особље“, рекао је Вучић.

Навео је да је сада Црној Гори једини начин да изигравају жртве, јер је свима јасно шта су урадили са Законом о слободи вероисповести.

„Србија неће напасти, Србија жели да има најбоље односе са Црном Гором, братском Црном Гором, једино што хоћемо је да имамо веће плате“, рекао је Вучић.

Додао је и пре неколико година Црна Гора имала 150 евра веће просечне плате него Србија, али да их данас немају.