Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ Зашто браните људима да прошетају? Чувамо села за Србе, не за мигранте

0

Ако најразвијеније европске земље саветују људе да прошетају природом уз одређено одстојање, ако саветују да се имунитет јача боравком на ваздуху, због чега је потребно да се људима у Србији потпуно забрани кретање и како ће то допринети борби са корона вирусом?

Ово питање режиму Александра Вучића поставља Милан Стаматовић, лидер Здраве Србије и напомиње да многи земљорадници и сточари тешко добијају дозволе за кретање током полицијског часа, које треба да им омогуће да дођу до својих пољопривредних објеката одвојених од домаћинства.

– Ако ураде оно што се најављује, а то је полицијски час од 24 сата, затвориће људе унутра, а природа лечи све болести. Лек за корона вирус, али и све друге вирусе је чист ваздух, здрава храна, односно здрава Србија – поручује Стаматовић за „Србин инфо“.

Председник општине Чајетина истиче да се у златиборском крају годинама улаже у пољопривреду, здраву животну средину и органску храну, а то је, како каже, предуслов за стварање имунитета.

– Зато смо ми тренутно чувари Србије. Доказ за то је велики број људи из Београда и дијаспоре који су ових дана пронашли спас на Златибору. Како економска криза буде јачала, имаћемо много више повратака на село. У Чајетини смо одбранили земљу од Зоране Михајловић, која би је дала мигрантима. Хоћемо да нам се врате Срби, а не да нам насељавају мигранте. Зато је битно са сачувамо земљу. А ми смо је сачували за наше Србе – каже Стаматовић.

Он је указао и на проблем функционисања јавних предузећа у време ванредног стања.

– Ситуација је таква да су обустављена сва плаћања из буџетских средстава локалним самоуправама, чак и субвенционисање јавних предузећа које одржавају јавне површине и обављају јавне радове. Једино су дозволили финансирање политичких партија из буџета, којима је практично истекао мандат – наглашава лидер Здраве Србије.