Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ Одговор на оптужбе СНС – Ја се борим за правду, а ви за силу и моћ

0

23. седница Скупштине општине Чајетине обележена је полемиком председника општине Чајетина Милана Стаматовића и одборника СНС Ђорђа Дабића о спору са предузећем Серпенијус.

На оптужбе одборника СНС, да је у сукобу са српском државом, председник Општине Чајетине, Милан Стаматовић, је одговорио:

Одговор на оптужбе СНС-а

Нисам у сукобу са државом, ја радим за државу, државни сам чиновник. Борим се за успостављање система, за институције, а против сам појединаца који кажу „држава то сам ја“. Чајетина по свим законима има сва права као и друге општине у Србији, као што имам и ја право на слободу говора. Али Вучић никако нема право да по казни ускраћује новац Нишу, Чајетини или Шапцу због критика. Као што нема право да дели државни новац по свом нахођењу.

О случају „Serpenius“

Никакав спор није изгубљен, као и увек штитим са својим тимом интересе општине. Молим одборнике СНС-а да поднесу кривичне пријаве против мене уколико сматрају да сам оштетио општину у овом и било ком другом случају. Овде нисмо дозволили да неко добије парцелу на поклон, нити да нас превари. Нови власник ове фирме има намеру да уплати износ који није претходни власник и то нас радује.

Велика је разлика што се ја борим за правду, а ви за силу и моћ. Ово прво је у земљи Србији споро, али достижно и дугорочно.