Прочитај ми чланак

Стаматовић: Најважнији задатак нове власти у ЦГ да заустави антисрпску кампању

0

Председник Здраве Србије Милан Стаматовић упутио је данас честитку новој владајућој коалицији у Црној Гори и оценио да је за почетак, њен најважнији задатак да заустави „антисрпску кампању коју је водио режим Мила Ђукановића“ и да заштити имовину Митрополије црногорско-приморске Српске православне цркве (СПЦ).

Стаматовић је оценио да избор Алексе Бечића за председника Скупштине Црне Горе означава „крај тродеценијске владавине Мила Ђукановића и његових послушника, која се последњих година заснивала на бруталној антисрпској кампањи“.

„Свим грађанима Црне Горе желимо просперитет и прижељкујемо интензивирање сарадње са Србијом, а Златибор, као најпросперитетније туристичко подручје Србије, спреман је на сваки облик економске сарадње којим ће се потврдити вековно пријатељство наше две државе“, навео је Стаматовић а пренела Здрава Србија.

Председник Демократске Црне Горе и лидер опозиционе коалиције „Мир је наша нација“ Алекса Бечић изабран је синоћ за председника Скупштине Црне Горе. За његово именовање гласало је 45 посланика, против је био један посланик, док је 25 листића било празно.