Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИћ: Маја Гојковић хитно да распише локалне изборе на Косову и Метохији!

0

Изјава Милана Стаматовића, председника Иницијативног одбора Здравe Србијe (ЗС), у којој се захтева да се, сходно законима републике Србије, распишу избори за локалне органе власти на Косову и Метохији.

– Здрава Србија (ЗС) захтева од председнице Народне скупштине Србије Маје Гојковић да испуни своју законску обавезу и одмах распише изборе за локалне органе власти на Косову и Метохији (КиМ), пошто су то, након што је влада Дачић – Вучић, 13. септембра 2013, противуставно увела привремене мере у српским општинама на КиМ, упркос Уставу Србије који их је на то обавезивао, одбијали да учине бивши председници парламента Славица Ђукић – Дејановић и Небојша Стефановић – позвао је председник ЗС Милан Стаматовић.

Лидер Здраве Србије је и подсетио да је тај велеиздајнички чин насилничког „утеривања“ јужне српске покрајине у уставноправни и изборни систем тзв. Републике Косово, почињен под паском капитулантског „Првог бриселског споразума“ из априла 2013.

– Позивамо поштовану госпођу Гојковић, као доказану патриоткињу, али и врсног познаваоца права, да актом расписивања избора на КиМ, спаси властити образ, баш као што је то учинио дојучерашњи градоначелник Зубиног Потока Стеван Вуловић који је, једини од четворице српских председника општина који су најавили оставке, ту оставку стварно и поднео уз признање да је, „после шест година, изузетно срећан  јер је носио један терет бруке који се зове градоначелник косовских институција“ – објаснио је Стаматовић, указјући да:

– Сви функционери Вучићеве тзв. Српске листе бирани на лажираним изборима које је организовала окупаторска НАТО управа на Косову.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!