Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ „Крадоизборима“ на Златибору Дачић гура Вучића у политичко самоубиство

0

Изјава за медије председника општине Чајетина Милана Стаматовића, поводом изјаве потпредседника Народне скупштине и шефа посланичке групе СПС Ђорђа Милићевића да у Чајетини, Шапцу и Параћину треба расписати ванредне локалне изборе.

– Председник општине Чајетина Милан Стаматовић је, поводом претње потпредседника Народне скупштине Србије Ђорђа Милићевића да се, силом наметнутим ванредним „крадоизборима“, морају заузети и Чајетина, Шабац и Параћин, као последња три бастиона слободе међу укупно 200 локалних самоуправа у Србији, најдобронамерније је упозорио Александра Вучића да му коалициони партнери социјалисти, очигледно, раде о политичкој глави.

– Не заборавите да смо, на локалним изборима у Чајетини, пре само две године, освојили четири пута више гласова од Вучићеве странке, а ја сам, на Златибору, прошле године на председничким, задобио поверење 60 одсто наспрам Вучићевих 27 одсто гласова, те се плашим да Дачић, Ружић и Милићевић, који су код Златибораца на нивоу статистичке грешке, овим „предлогом“ гурају Вучића у политичко самоубиство. Јасно је да иза свега стоји покушај Ане Брнабић и министра за локалну самоуправу Ружића да нас, као и летос што су чинили, претњама присиле да одустанемо од расправе пред Конгресом локалних самоуправа Савета Европе поводом ужасним претњама Вучићевог режима Чајетинцима, Параћинцима и Златиборцима, која је заказана за 6. новембар – рекао је Стаматовић.

Он је подсетио да је Чајетина општина са највећим буџетом по глави становника у Србији и да је, пре само седам дана, ова локална самоуправа добила признање Академске уније Оксфорда за увођење значајних новина и успех у постизању најбољих услова за економски развој туризма, стајући тако уз раме и таквим лауереатима као што су, претходних година, били Гренобл, Барселона или Дубаи.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!