Прочитај ми чланак

Шта то беше изборна крађа или Дулић се на хлеб не маже

0

Србија се ових дана бави хапшењима и типовању кога ће Александар Вучић следећег да „смести“ иза решетака. И није ни чудо, с обзиром на то да српском народу последњих година управо највише и недостаје осећај правде.

Али, ако је новој Влади стало до правде, као што тврде да јесте, онда би упоредо са демонтирањем жутог режима, пред српски народ коначно морали да изађу са позадином изборне крађе, што су и обећали одмах након победе Томислава Николића у другом кругу председничких избора.

А како време пролази, чини се да напредњаци очекују да ће Срби заборавити на џакове гласачких листића и да ће им хапшењем Оливера Дулића и још неког социјалисте (што се очекује наредних дана) замазати очи, па чак и подвалити нове уступке Шиптарима око Космета.

 

Такође, „девојка за све“ Александар Вучић, као да заборавља да се Дулић не маже на хлеб и да вести о хапшењима неће напунити гладне српске стомаке.

Осећај правде брзо ће да нестане, уколико се онима који су крали не одузме сва имовина, не пониште све спорне приватизације и не уради нешто конкретно како би се српска економија померила са мртве тачке.

Узалудна су хапшења, уколико ће и ова Влада да настави да робује ММФ-у, да самоубилачки примењује Споразум о стабилизацији и придруживању са ЕУ, да уништава, уместо да најповољнијим и бескаматним кредитима стимулише пољопривреду и уколико Србију, како у политичком, тако и у економском смислу не окрене ка Русији.

Јер, обнову економије би требало да прати и обнова Војске Србије. Све је јасно. Питање је само да ли власт има снаге да после деценија пропадања коначно уради нешто корисно за ову земљу или ће и „националистичка Влада“ свој програм да прави по бриселском рецепту.

 

Алексеј Димитријевић