Прочитај ми чланак

Шта све смета Александру Вучићу?

0

Председнику Вучићу судећи по његовим, али и изјавама његових најближих сарадника смета много тога, а нарочито на политичкој сцени Србије. Своје незадовољство власт показује често, а било да то ради директно или преко прорежимских таблоида, увек је видљиво.

– Дакле, смета му скандирање на утакмицама, смета му Мариника, смета му Народна странка и Ђилас, зна и он да је близу улица, затвара нас ускоро 100%… Е то му нећемо дозволити… Улица другари, под хитно – каже коментатор на Твитеру, реагујући на насловницу данашњег таблоида Информер.

© Фото : Инстаграм/будућност србије

Скандирање навијача Партизана „Вучићу, педеру“ председнику засигурно веома смета. Након скандирања на кошаркашком мечу, „гробари“ су и на утакмици фудбалера црно-белих јасно ставили до знања председнику Александру Вучићу шта мисле.

Оваква изражавања незадовољства према председнику увек сутрадан буду пропраћена у главним режимским гласилима, те се сви који ово и само објаве називају „издајницима, страним плаћеницима, жутим лоповима“, а списак епитета је подугачак.

Смета Вучићу и Мариника зато што немилосрдно обелодањује најразличитије афере режима и пркоси му свакодневно. Најбољи пример колико смета потпредседница Странке слободе и правде јесте насловница данашњег Информера са гнусном оптужбом да „брани кољаче“.

Вучићу смета и Народна странка, јер су њени функционери раскринкали његову слабост када су на његов лични позив отишли у Председништво на „ферку“, а председник се повукао на савет свог обезбеђења. Касније је о овоме и лагао у медијима и хвалио се, у његовом већ познатом маниру, како би могао да среди и њих петорицу. Али није.

Колико председнику смета лидер ССП-а Драган Ђилас можда је сувишно и говорити. Тајкун који је покрао милионе а никада није ухапшен, човек због ког измишљају читаве афере попут „Маурицијуса“ и онај чије се име чује на десетине пута у Скупштини за само једно заседање.

Ђилас је такође жртва бескрпулозних насловница таблоида и председникових говора као и сви лидери опозиције, али се за време Вучићевог мандата истакао као главна мета и кривац када нешто не ваља.

Можда оно што председнику не само смета, него га и плаши јесте улица. Народ којем је „прекипело“ и који више не жели да живи у земљи којом влада Александар Вучић и његови послушници.

Колико је ово истинито довољно је само погледати призоре са јулских протеста прошле године и бруталност полиције која је плаћена да народ штити, али је под командом режима тукла своје суграђане. Под притиском народа огољена је сва суровост оних који су на власти.

И можда ће председник решење за своје незадовољство покушати да пронађе у једној од старих метода попут закључавања, али тешко да ће му сви на којима то незадовољство демонстрира дозволити.