Прочитај ми чланак

Шта се крије иза конференције о Војводини у Бриселу?

0

dveri

(Двери српске)

Сепаратистичке тенденције на северу Србије се настављају. Скупштина Војводине организује конференцију под називом „Војводина – изазови демократске консолидације аутономије“, која се одржава 17. септембра у Бриселу. Пошто су скоро сви политички маневри Ненада Чанка да од Војводине створи државу пропали, Брисел одлучује да на велику сцену постави нове глумце са старим улогама. Делегацију Скупштине Војводине предводи председник Скупштине Иштван Пастор, који је изјавио да је суштина конференције тражење места и улоге АП Војводине у смислу регионалног развоја, а све у корист уласка Републике Србије у Европску Унију. Међутим, постављају се веома једноставна питања:

1. Ако је све у интересу уласка Србије у Европску Унију, зашто је тема конференције Војводина?
2. Шта значи и шта крије назив конференције који говори о „демократској консолидацији аутономије“? У ком правцу то Брисел жели да нас „демократски консолидује”?
3. Зашто се о Војводини уопште прича у Бриселу и зар то није покушај интернационализације војвођанског питања на мала врата?

Све ово превише личи на већ виђен сценарио на Косову и Метохији. Изгледа да ће нови услов за улазак Србије у Европску Унију, осим предаје Косова и Метохије, одобравања педерске параде, продаје пољопривредног земљишта странцима, продора ГМО семена и хране на наше тржиште, увођења сексуалног образовања у школе, продаје Телекома, бити и стварање нове државе на просторима северне Србије и даље разбијање Србије.

Да будемо потпуно сигурни да одлазак скупштинске делегације јесте стварање нове климе око даљег одвајања Војводине најбоље сведочи и присуство „познатог европског парламентарца” Јелка Кацина, за кога су Двери одавно тражиле да буде проглашен за persona non grata у Србији због континуиране политичке делатности против интереса државе Србије. Јасно је да је Кацин сада на новом задатку и да је његов нови циљ сада отцепљење Војводине од Србије.

Покрет Двери оштро осуђује одлазак делегације Скупштине Војводине на конференцију у Брисел, јер је и сам назив конференције и више него проблематичан. О свему што су унутрашња политичка питања наше државе треба разговарати у Србији и нема разлога да буде другачије.

Важно је напоменути да су остали чланови делегације која иде на поклоњење у Брисел из водеће покрајинске структуре, али веома нас збуњује подршка Српске напредне странке овој делегацији, као и одлазак посланика СПС-а, који је из редова тзв. опозиције, у оквиру скупштинске делегације.

Сећајући се великог протеста против Владе Војводине, који је организовала Српска напредна странка, а на њему поред осталих учествовао и СПС, питамо се шта су радили тада, а шта раде сада? Зашто су тако брзо утихнули протести против сепаратистичке Владе Војводине, а почеле подршке оваквим конференцијама? Коначно, да ли су све оне опозиционе активности рађене само да се скрене пажња са издаје Косова и Метохије?

Било како било, једини поуздан лек за сепаратистичке тенденције на северу Србије јесте укидање политички непотребне и економски штетне аутономне покрајине Војводине, чиме би се овакве антидржавне активности сасекле у корену.

Информативна служба Покрета Двери